Het Marktgebouw op de hoek Gelevinkstraat met de Venneperstraat.
Het Marktgebouw op de hoek Gelevinkstraat met de Venneperstraat. Aangeleverd

Gemeente en vastgoedeigenaar Paul Bakker toch weer met elkaar om tafel

23 februari 2023 om 08:43 Politiek

HOOFDDORP Wethouder Marjolein Steffens-Van de Water en grondeigenaar Paul Bakker gaan toch opnieuw met elkaar om tafel om te praten over het centrum van Nieuw-Vennep. Dat heeft de wethouder woensdag laten weten in het persgesprek naar aanleiding van de antwoorden op vragen van Forza!. 

De fractie van Forza! had alle correspondentie tussen de wethouder en Bakker opgevraagd tijdens een eerdere sessie van de gemeenteraad. Het contact tussen de familie van Bakker leek toen behoorlijk verstoord, maar de wethouder gaf aan de deur op een kier open te laten.

Tussen de grondeigenaar en de gemeente was een conflict ontstaan over de ontwikkeling van het Marktgebouw. Het college had namelijk aangegeven verschillende malen contact met Bakker te hebben gezocht, maar telkens nul op het rekest te hebben gekregen. Daarom is er vervolgens besloten om de nieuwbouw om de grond van Bakker heen te plaatsen, waardoor er geen 60 maar slechts 45 appartementen zouden kunnen worden gerealiseerd. 

Bakker reageerde vervolgens in een interview met het Witte Weekblad dat dat niet waar was. Hij gaf aan de grond best aan de gemeente te willen verkopen, op voorwaarde dat hij zelf in het Marktgebouw kan gaan wonen.

De broer van Bakker sprak kort na de publicatie van het interview in, en beschuldigde de wethouder van karaktermoord. Verschillende fracties uit de raad hadden kritische vragen gesteld aan de wethouder over het verloop van het contact. Daarom vroeg Forza! om 1220 e-mails naar hen op te sturen. 

Het college gaf in beantwoording in de vragen daarnaast aan dat er ook contact is geweest met twee projectontwikkelaars, maar deze correspondentie is niet openbaar gemaakt omdat daar niet specifiek om gevraagd is.