Esther en Martijn Klaassen in hun zaak vol smaak.
Esther en Martijn Klaassen in hun zaak vol smaak. Trudy Witteman

Horeca-echtpaar ziet met Tijnes een droom uitkomen

8 november 2021 om 10:49 Overig

HOOFDDORP Een droom die uitgekomen is. Zo voelt het voor het horeca-echtpaar Martijn en Esther Klaassen nu hun sfeervolle zaak in de Fanny Blankers-Koenhal een steeds grotere bekendheid krijgt. Welkom in Eetcafé en Partyzaal Tijnes. Een zaak vol smaak.

Wie een poosje niet geweest is kijkt zijn ogen uit. Blij verrast vanwege de metamorfose die het interieur heeft ondergaan. Geen somber donkerbruin en rood meer, maar fris en toegankelijk. Precies zoals Martijn en Esther Klaassen de plek in het groen voor ogen hadden toen zij sportcafé De Wissel overnamen. Vol trots en boordevol plannen openden zij op 1 maart 2020 Tijnes. Om twee weken later de deur weer op slot te doen. Verplicht. Corona kreeg ons land in een ijzeren greep. Het werd een jo-jo-jaar. Dan weer open, dan weer dicht en met allerlei maatregelen waar je met een net geopende zaak en grote investeringen niet op zit te wachten. Met inventiviteit en een grote dosis zelfvertrouwen hebben ze het hoofd boven water weten te houden. 

Esther en Martijn hebben een jarenlange ervaring in horecaland. Ooit begonnen met de horeca in het Amsterdamse De Mirandabad, hebben ze een aantal jaren restaurant Tien in Hoofddorp geëxploiteerd. De volgende stap was restaurant De Hop 2.0 in het Amstelpark in Amsterdam. “Een seizoenbedrijf. Na zes jaar wilden we een bedrijf waar we het jaar rond onze creativiteit en energie kwijt konden”, vertelt Martijn. “De Wissel kwam op ons pad en de mogelijkheid om weer naar Hoofddorp terug te keren hebben we gepakt. Hier is toch altijd ons hart blijven liggen.”

TROUWLOCATIE Tijnes, de naam is geboren uit de laatste en de eerste letters van hun beider voornamen, wil een gelegenheid zijn voor alle gelegenheden. Waar sporters na hun wedstrijd of training een drankje komen drinken aan de gezellige bar, waar verenigingen welkom zijn, waar je binnenloopt voor uitstekende koffie, waar een feestje gevierd kan worden, waar het beschutte terras uitnodigend wacht en waar gasten voortreffelijk kunnen eten voor een aantrekkelijke prijs. En ook waar bruidsparen elkaar het ja-woord kunnen geven aangezien Tijnes een officiële trouwlocatie van de gemeente Haarlemmermeer is. De feestzaal is los van het restaurant en kan dus ook los gehuurd worden.

Bij alle vernieuwingen hoort ook een nieuwe kaart, meenden Martijn en Esther. Een kaart waarop vers met hoofdletters geschreven staat. Met huisgerookte zalm, kip van de eigen grill en hapjes vol kleur en leuke extra’s als eetbare bloemetjes. Tijnes is net even anders dan anders. Elke woensdag, donderdag en vrijdag staat een wisselende daghap op tafel. Voor 7,50 euro eet je je buikje rond. Woensdag is bovendien satédag. Hoog geroemd en dus veel gevraagd. Smullen voor 12,50 euro.

Eetcafé en Partyzaal Tijnes, onderdeel van de FBK-sporthal, is gevestigd op het adres Arnolduspark 3 in Hoofddorp. Bereikbaar via (023) 785 3530 of 06-2757 1008. Tijnes is geopend van woensdag tot en met zondag. Parkeren voor de deur is gratis. Zie ook: www.tijnes.nl.

Frans Witteman

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie