Meerlanden kiest dit jaar voor een duurzamer alternatief dan voorgaande jaren, waarbij de compost nog in plastic verpakkingen werd aangeboden.
Meerlanden kiest dit jaar voor een duurzamer alternatief dan voorgaande jaren, waarbij de compost nog in plastic verpakkingen werd aangeboden. Jan Aukes / archief

Gratis compost voor inwoners Haarlemmermeer tijdens Landelijke Compostdag

18 maart 2024 om 12:12 Activiteiten

HAARLEMMERMEER Inwoners kunnen zaterdag 23 maart op verschillende locaties in Haarlemmermeer gratis compost scheppen tijdens de Landelijke Compostdag. Met deze actie bedanken Meerlanden en de gemeenten inwoners voor het sorteren van huishoudelijk afval, zoals groente, fruit en tuinafval én etensresten (GFT/E). De compost is gemaakt van het ingezameld GFT/E afval. 

Nieuw dit jaar is dat bezoekers hun compost zelf mogen scheppen. Meerlanden kiest daarmee voor een duurzamer alternatief dan voorgaande jaren, waarbij de compost in plastic verpakkingen werd aangeboden. Bezoekers worden gevraagd aankomende zaterdag zelf een emmer, zak of teiltje mee te nemen. Meerlanden zorgt voor voldoende scheppen. Iedereen kan compost halen zolang de voorraad strekt; op = op. 

MILIEUVRIENDELIJK De compost die verstrekt wordt, is een natuurlijke bodemverbeteraar voor de tuin. Het stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze. Daarnaast zorgt het voor de waterhuishouding en een natuurlijke balans in de bodem. Compost is, gemengd met tuinaarde, geschikt voor alle tuinplanten. Door de compost te gebruiken is minder kunstmest nodig.

LOCATIES Op de volgende locaties en tijden wordt er in Haarlemmermeer gratis compost uitgedeeld: Milieustraat Rijsenhout aan de Aarbergerweg 41 (09.00 tot 14.00 uur), Terrein Elkro aan de Gertseweg 14 in Nieuw-Vennep (09.00 tot 12.00 uur), Bietenterrein in Halfweg (naast de BP in Halfweg, 09.00 tot 12.00 uur) en bij de Meerwinkel aan de Daalmeerstraat 9 in Hoofddorp (10.00 tot 17.00 uur). 

Alle locaties en tijden voor het gratis ophalen van compost zijn te vinden op: www.meerlanden.nl/compostdag.

In 2005 is Meerlanden begonnen met het jaarlijks uitdelen van gratis compost. Sinds 2007 wordt deze actie ook landelijk uitgezet op initiatief van de Vereniging Afvalbedrijven, waarbij GFT-composteerders en de Branchevereniging Organische Reststoffen (BVOR) zijn aangesloten. Kijk voor meer informatie op www.compostdag.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie