Martijn Schouten bij zijn aantreden in 2021 op de plek waar Mercator moet gaan komen in het centrum van Nieuw-Vennep.
Martijn Schouten bij zijn aantreden in 2021 op de plek waar Mercator moet gaan komen in het centrum van Nieuw-Vennep. Ton Dijkstra / BDU

Martijn Schouten stopt als voorzitter Dorpsraad Nieuw-Vennep

16 april 2024 om 09:34 Overig

NIEUW-VENNEP Martijn Schouten heeft het bestuur van Dorpsraad Nieuw-Vennep laten weten dat hij zijn voorzitterschap gaat neerleggen. “Ik heb een nieuwe baan waar ik erg blij mee ben”, laat Schouten weten. “Een nieuwe baan betekent ook alle aandacht om dit tot een succes te maken. Dat kost veel tijd en energie en ik kan mijn rol als voorzitter van de dorpsraad daardoor niet meer vervullen. De dorpsraad zal dus op zoek moeten naar nieuwe voorzitter.”

Martijn Schouten volgde op 1 januari 2021 de populaire Marcel Klein op als Dorpsraadvoorzitter. Bij zijn aanstelling liet Schouten weten niet iemand te willen zijn die aan de zijlijn staat te roepen, maar met persoonlijke inzet veranderingen wil realiseren. 

POSITIEF

De scheidende voorzitter kijkt terug op een tijd waarin de waarde van de dorpsraad zichtbaar is geweest en waar de positieve druk op de gemeenteraad veel verandering teweeg heeft gebracht. “Eindelijk is er meer zicht op nieuwbouw in het centrum”, aldus Schouten. “Al moeten de eerste palen nog wel worden geslagen. Wij hebben samen met de bewonerscommissie Bosstraat de grote stankproblemen van Waeles weten te agenderen. Tevens is er nu aandacht voor verkeer in en rondom Nieuw-Vennep en wordt dit serieus bekeken. Daarnaast is er de geweldige Social Sofa gekomen en vele andere evenementen die Vennepers dichter bij elkaar hebben gebracht.” 

Ook roemt Schouten de samenwerking met OVHZ, BIZ Centrum en de Oranjevereniging Beatrix. Is er een goede relatie met de politiek opgebouwd. “De Dorpsraad wordt gehoord en serieus genomen!”

NIEUWE VOORZITTER

Met het opstappen van Martijn Schouten begint voor Dorpsraad Nieuw-Vennep de zoektocht naar een nieuwe voorzitter. “Voorzitter van de dorpsraad betekent sturing geven aan een groep enthousiaste en gezellige vrijwilligers die zich allemaal willen inzetten voor een mooier en beter Nieuw-Vennep”, weet Schouten. “Onderhouden van contacten met de politiek en natuurlijk onze belangrijke partner organisaties in Nieuw-Vennep. Het mooie is dat iedereen naar hetzelfde doel toe werkt, dus met enige inzet kan je echt iets bereiken! Dus wil je onderdeel worden van dit team, neem contact op en ik geef graag wat meer achtergrondinformatie wat het betekent om voorzitter te zijn.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie