De handen uit de mouwen.Het enthousiasme is groot. En de beloning smaakt naar meer.
De handen uit de mouwen.Het enthousiasme is groot. En de beloning smaakt naar meer. Eigen foto

Slimme meiden tonen creativiteit en krijgen pannenkoeken als beloning

16 april 2024 om 08:00 Onderwijs

VIJFHUIZEN Hoe regel je een pannenkoekenlunch voor de hele klas zonder dat de ouders of de school de knip hoeven trekken? Vraag dat maar aan Jolie, Josephine, Jenna en Liv uit groep 7A van basisschool De Vijfsprong uit Vijfhuizen.

Het begint allemaal na een schaatsmiddag voor de hele groep als onderweg naar huis juf Annemarie met het idee komt de dag feestelijk af te sluiten met pannenkoeken. Niet te versmaden natuurlijk, maar het viertal vindt het niet eerlijk dat alleen degenen in de auto van de juf ervan zouden gaan genieten. Ze gaan brainstormen over een oplossing die voor zowel de school als de ouders niks mag kosten. 

Het aloude ‘heitje voor een karweitje’ moet redding brengen en in de dagen die volgen nemen de dames met hun liefste stemmetje contact op met diverse pannenkoekenrestaurants in de omgeving. Tot hun vreugde reageert één restaurant bijzonder enthousiast: De Konijnenberg aan de Herenweg in Heemstede. Een afspraak wordt gemaakt en op 11 april stroopt de hele groep de mouwen extra hoog op en worden allerlei karweitjes verricht. Van het vegen van bladeren tot het opruimen van afval in de omgeving van het bekende restaurant.

Marco Uitendaal, eigenaar van De Konijnenberg, kan zich het telefoontje uit Vijfhuizen nog goed herinneren. “Wat een enthousiaste meiden. Hun creatieve en slimme initiatief sprak mij direct aan want zo aan het begin van het seizoen zijn er altijd wel klusjes te doen. Daarnaast zie ik als ondernemer dit soort jeugdig ondernemerschap graag en juich het van harte toe. Als wederdienst voor hun plan en geweldige inzet hebben wij ze met plezier getrakteerd op pannenkoeken en limonade. Het was een mooi feestje.”

Natuurlijk is juf Annemarie ontzettend trots op haar vier leerlingen. “Bovendien was ik blij verrast dat zij dit fantastische initiatief hebben genomen. Het toont maar weer aan dat wanneer je een leuk idee hebt en actie onderneemt, er werkelijk veel mogelijk is. Dit inspireert niet alleen mij, maar hopelijk ook andere leerlingen om hun creativiteit te omarmen en te laten zien dat ze een verschil kunnen maken”, weet de juf heel zeker. 

“Door hun initiatief en inzet hebben ze niet alleen zichzelf getrakteerd op een heerlijke lunch, maar hebben ze ook het restaurant blij gemaakt en een positieve bijdrage geleverd aan de natuur door afval in de omgeving op te ruimen. Een echte win-winsituatie.”

Door Frans Witteman

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie