Franz Bodner aan het werk in zijn atelier.
Franz Bodner aan het werk in zijn atelier. Aangeleverd

Hoofddorpse kunstenaar Franz Bodner viert 35-jarig jubileum bij Galerie Happy Art

16 april 2024 om 14:00 Kunst

HOOFDDORP Geboren (1966) en getogen in het schilderachtige alpenlandschap van Oostenrijk, heeft Franz Bodner zijn jeugd doorgebracht omringd door natuurlijke schoonheid en artistieke inspiratie. Na het afronden van zijn opleiding kunst- en siersmid en metaaldesigner maakte hij een zijsprong in de gezondheidszorg in Wenen. Zondag 21 april viert de Hoofddorpse kunstenaar zijn 35-jarige jubileum samen met het 15 jaar bestaan van Galerie Happy Art.

ROEPING

Zijn creatieve roeping bleek echter onweerstaanbaar en leidde Franz Bodner naar het pad van de schilderkunst. Met een vurige passie voor zijn ambacht begon hij al snel zijn eigen stempel te drukken op de kunstwereld, met talloze tentoonstellingen in galeries door heel Oostenrijk.

(Tekst gaat onder de foto verder.)


Met herkenbare felle kleuren maakt Franz Bodner zijn ‘eigen’ wereld zichtbaar.  - Aangeleverd

Maar het was pas toen Bodner in 1995 de moedige stap zette om naar Nederland te verhuizen, dat zijn artistieke reis een nieuwe wending nam. Aanvankelijk leek het een sprong in het diepe, een volledige herstart van zijn loopbaan. Maar met 25 jaar volharding, ambitie en een onwrikbare positieve instelling, heeft Bodner zijn plaats veroverd in de Nederlandse kunstscene en is zijn internationale carrière een feit geworden. Kritische visie met knipoog.

FELLE KLEUREN

Met zijn schilderijen, beelden en grafiek wil Franz Bodner aandacht vragen voor de waardevolle en juist kleine dingen en momenten in het leven. Zijn kenmerkende beeldentaal in schitterende felle kleuren, maken Bodners’ ‘eigen’ wereld zichtbaar. Aan deze vrolijke schilderijen en grafiek, bevolkt door ogenschijnlijk naïeve figuren, ligt echter ook een maatschappij kritische noot ten grondslag. Noem het een duwtje naar het simpelweg weer stilstaan bij de essentie van het leven. Met elke penseelstreek en elk beeld nodigt hij uit om de schoonheid te zien in de eenvoudige, maar kostbare momenten van het leven.

JUBILEUM

Atelier Franz Bodner en Galerie Happy Art aan Graftermeerstraat 20 in Hoofddorp staan zondag 21 april van 13.00 tot 18.00 uur in het teken van het jubileum.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie