Afbeelding
Hoofddorpse Courant

Politie Haarlemmermeer stapt in 1981 over op LPG en tankt bij Kromhout

13 april 2024 om 09:30 Historie Meer Historie

Wekelijks brengen we op deze plaats een oude foto uit Haarlemmermeer

Het politiekorps Haarlemmermeer moet op de kleintjes letten en zo worden de auto’s van het korps omgebouwd naar LPG, wat naar verwachting een besparing van tussen de 2.000 en 3.000 gulden per jaar zal opleveren.

De foto is gemaakt bij tankstation Kromhout aan de Kruisweg, net even buiten Hoofddorp. 

De heer Van Zetten heeft jarenlang bij het tankstation gewerkt. “Het roept mooie herinneringen op”, laat hij weten als hij heeft gereageerd op de oproep in de krant. “Het was niet alleen de politie die overstapte op LPG. Ook particulieren lieten een LPG-installatie in hun auto bouwen. Sommige gaven dat alleen niet door aan de wegenbelasting, voor LPG moest je namelijk meer betalen”, weet de oud Hoofddorper nog.

Bij het tankstation zat ook een chauffeurscafé. “Ik weet nog heel goed dat op het hoekje bij het raam regelmatig mensen van de belastingdienst kwamen posten. Iedereen die LPG kwam tanken werd dan gecontroleerd of zij wel de juiste wegenbelasting betaalden. Op een gegeven moment wisten sommige bestuurders wel dat zij daar zaten, zij tankten dan snel gewone benzine en kwamen dan later terug om weer LPG te halen. Dat was altijd een mooi schouwspel”, lacht Van Zetten. “Ik liep in die tijd ook gewoon nog met een geldtasje, iedereen betaalde contant. Dat zal nu niet meer gebeuren.”

Het tankstation heeft jaren geleden al plaats gemaakt voor kantoren. Het tankstation van Kromhout zit nu aan de andere kant van de Kruisweg en bestaat dus nog steeds.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie