Een eerder feest in de stijl van de jaren 70 en 80.
Een eerder feest in de stijl van de jaren 70 en 80. Aangeleverd

Terug naar de jaren 70 en 80: deze zomer weer muziekfeest in het oude Klaverbladgebouw

11 april 2024 om 17:03 Evenementen

BADHOEVEDORP Een muziekfeest in de stijl van de jaren 70 en 80, dat is wat Annet van Dam en Hans de Rooij eind deze zomer willen organiseren. De twee hopen dat het op de oude locatie van uitgaansgelegenheid ‘Het Klaverblad’ - nu dansschool Ponne - zaterdag 21 september helemaal los gaat. 

‘Denk je ook nog wel eens terug aan het uitgaansleven en je vrienden van toen? En zou je nog eens zo’n ouderwetse avond willen herbeleven? Wij zoeken discogangers die in de jaren 70 en 80 veel plezier beleefden op de locatie de Uiver en het Klaverblad.’ Dat is de oproep van Annet van Dam en Hans de Rooij. 

Annet vertelt enthousiast: “Heerlijk, weer even terug naar die tijd! De Uiver was dé uitgaansplek op de vrijdagavond in Badhoevedorp. Op de zaterdagavond ging je naar Het Klaverblad, wat nu dansschool Ponne is. De ruimte ziet er nog hetzelfde uit, maar het is wel gemoderniseerd. Vroeger kon je bijvoorbeeld alleen in de vensterbank zitten, nu staan er bankjes.”  

GEEN REÜNIE

Annet benadrukt dat juist ook ‘nieuwkomers’ welkom zijn bij het feest in dansschool Ponne. “Ik noem het bewust geen reünie, omdat ik het leuk vind om iets te organiseren voor iedereen uit deze leeftijdscategorie. Jongeren vinden hun weg wel, maar voor mensen vanaf 50 jaar zijn er weinig opties. Iedereen die zin heeft in een feest met muziek uit de tijd van toen is welkom.” 

ANDERE AANPAK

Het is niet de eerste keer dat Annet een feest in dit thema organiseert. “In 2020 heb ik iets soortgelijks georganiseerd in dansschool Fokker in Hoofddorp. Dat was een grandioos succes. Er kwamen zeker 300 mensen op af. Hans de Rooij heeft twee jaar later nog eens een feest georganiseerd, toen al in het oude Klaverbladgebouw. De sfeer was goed, maar de opkomst viel een beetje tegen.”

Daarom willen Annet en Hans het dit jaar net wat anders aanpakken. “Mensen moeten zich vooraf aanmelden en het liefst al betalen. Als de drempel van 100 mensen is bereikt, laten we het doorgaan. Anders krijg je gewoon je geld terug. We hebben nu al 55 aanmeldingen, dus ik denk dat het wel goed gaat komen.” 

DJ’S VAN TOEN

Annet vervolgt nog: “We willen 21 september weer even terug naar die oude tijd. Hans de Rooij en Roy Lechner - dj’s die vroeger in Het Klaverblad en De Uiver hebben gedraaid - gaan tijdens het feest ook weer draaien. Maar er is ook zeker ook wat anders dan discomuziek te horen, zoals een Hollands nummertje tussendoor.” 

Het feest op zaterdag 21 september duurt van 20.30 uur tot 01.00 uur. Locatie: Dansschool Ponne (voorheen Klaverblad) aan de Adelaarstraat 60 in Badhoevedorp. Entree: 7,50 euro inclusief één consumptiemunt. Voor aanmelding en informatie: annetvandam37@gmail.com of 06-29449850. Of neem een kijkje via Facebook bij De Uiver Badhoevedorp.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie