Medewerkers van Valcon geven energiebesparende producten en advies aan inwoners van Zwanenburg.
Medewerkers van Valcon geven energiebesparende producten en advies aan inwoners van Zwanenburg. Aangeleverd

Studenten Nova College helpen inwoners bij energiebesparing

18 maart 2024 om 14:19 Duurzaamheid

HAARLEMMERMEER Huishoudens in Haarlemmermeer hebben de afgelopen weken hulp gekregen bij het nemen van energiebesparende maatregelen. Studenten van het Nova College in Hoofddorp, bestuursleden van Vereniging Huurders Haarlemmermeer en medewerkers van Valcon zijn langs verschillende deuren in Zwanenburg en Nieuw-Vennep gegaan met energiebesparende producten en advies. 

Dit gebeurde in samenwerking met Stichting Energiebank Haarlemmermeer. De studenten, bestuursleden en medewerkers hebben onder meer waterbesparende douchekoppen geplaatst, gloeilampen vervangen voor ledlampen en een radiatorfolie geplaatst, waarmee minder warmte verloren gaat door de buitenmuur. Ook zijn er handige besparingstips gegeven, zoals het uitzetten van de verwarming in ruimtes waar iemand weinig komt en het gebruiken van de ecostand van de vaatwasser of wasmachine. Het doel? De bewoners flink laten besparen op de energierekening. Stichting Energiebank Haarlemmermeer wil op die manier huishoudens helpen, die door stijgende energieprijzen steeds meer in de knel komen. 

OP PAD IN NIEUW-VENNEP EN ZWANENBURG

Op maandag 26 februari zijn zes studenten van het Nova College aan de slag geweest bij een woonzorgcomplex in Zwanenburg, waarbij ze tien huishoudens hebben geholpen. De studenten deden dit als onderdeel van de opleiding Adviseur Duurzaamheid. Ze kregen begeleiding van hun leraar en de Energiebank Haarlemmermeer.

In Nieuw-Vennep Zuid zijn op maandag 4 maart twaalf bestuursleden van Vereniging Huurders Haarlemmermeer op pad geweest om negen huishoudens te helpen. Medewerkers van Valcon, een Europees advies-, technologie- en databedrijf, hebben op donderdag 7 maart zeventien huishoudens van een woonzorgcomplex in Zwanenburg voorzien van de energiebesparende producten en advies.  

ENERGIECOACH WORDEN

Energiebank Haarlemmermeer biedt iedereen de kans om mee te helpen aan het verkleinen van de energiearmoede, bijvoorbeeld door energiecoach te worden. Meer informatie hierover is te vinden op energiebankhaarlemmermeer.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie