Afbeelding
Eigen foto
Milan & Rutger

De sterkste opstelling

13 maart 2024 om 16:00 Column

Afgelopen weekend stond er bij ons een kraker op het programma. Zaterdagmiddag 14.45 uur op het thuisfront van FC VVC mochten wij, als gerespecteerd vriendenteam, aantreden op het hoofdveld. Het was dringen op het sportcomplex, veel mensen wilden het sterrenensemble aanschouwen en aanmoedigen. Op naar de overwinning zou je denken. 

De sfeer zat er vooraf goed in, in de kleedkamer klonk er Hollandse muziek en de sfeer was ontspannen. Onze captain vertelde de opstelling en we hadden een basisplek te pakken. Dit was de kans om jezelf te laten zien aan het grote publiek. Helaas liepen we al snel achter de feiten aan. Uiteindelijk verloren we, in eigen huis, met 1-3. 

Het had allemaal anders kunnen lopen, als we de ontspannen sfeer in de kleedkamer hadden omgezet en wat scherper begonnen waren. Voor een deel moet ik mijn hand in eigen boezem steken. Met twee grote kansen op de schoen had het zo 3-3 kunnen eindigen. Beide keren rolde de bal naast langs de andere kant van de paal. Die hadden er in gemoeten, zo simpel is het. Iemand van de line-up van afgelopen zaterdag had het beter kunnen doen dus. Een ding is zeker, de line-up van aankomende zomer zal sowieso niet tegenvallen.

Tijdens het schrijven van deze column is het druilerig en regenachtig, we zijn net weer thuis nadat we geprobeerd hebben om naar school te komen. Dat mocht helaas niet baten vanwege een seinstoring. Het openbaar vervoer heeft ons weer eens in de steek gelaten. Je moet wat met de tijd, dus hebben we ons het afgelopen half uur verlekkert met het kijken naar Mysteryland artiesten en de beukers die naar de Feestweek in Nieuw-Vennep gaan komen. 

“Jan Smit die de feesttent op z’n kop komt zetten”

Wat kunnen we ons daar enorm op verheugen. Zo dicht in de buurt, dus geen openbaar vervoer nodig. Gewoon onze eigen betrouwbare fiets. We zijn over beide line-ups ontzettend te spreken. Jan Smit die de feesttent op z’n kop komt zetten en R3hab die het Haarlemmermeerse Bos plat komt draaien. Het enige kritiekpunt dat we hebben op de Feestweek, is dat onze grote favoriet Rutger van Barneveld er dit jaar helaas niet meer bij is. De afgelopen edities hebben we wel ontzettend van deze grootheid mogen genieten. 

Mysteryland komt zoals elk jaar weer met een grootse lijst artiesten aanzetten. Met de enorme beukers die langs gaan komen, kan de gemeente zijn borst wel weer nat gaan maken voor alle klaagbrieven die gaan komen. Artiesten die door de geluidsbarrière gaan, dat is over het algemeen geen goede combinatie met de zure brievenschrijvers. Onze tip, gebruik die brieven om het gemeentehuis in de winter te verwarmen met een lekkere open haard.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie