Afbeelding
Politie

Vijf jongens aangehouden voor explosies in Zwanenburg

25 maart 2024 om 20:51 Misdaad

ZWANENBURG De politie heeft vijf jongens in de leeftijd van 15 en 17 jaar uit Rotterdam aangehouden in verband met drie explosies bij woningen in Zwanenburg. Daarbij werd explosief materiaal naar binnen gegooid. Niemand raakte gewond, maar de woningen liepen aanzienlijke schade op. De jongens zitten in beperking. De politie houdt rekening met een conflict in de criminele sfeer.

De eerste explosie was in het weekend van 16 maart aan de Marialaan. Afgelopen weekend waren er twee explosies bij woningen aan de Amestelle, waarvan de laatste in de nacht van zondag op maandag plaatsvond. De politie laat weten dat het om verschillende woningen gaat.

Een paar uur na de tweede explosie in de nacht van zaterdag op zondag werden vier van de verdachten aangehouden op het treinstation Haarlem Spaarnwoude. Maandagmorgen volgde de vijfde verdachte, een 15-jarige jongen uit Rotterdam. Hij werd opgepakt na een zoekactie met ondersteuning van een politiehelikopter. Woensdag worden de verdachten voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Aanleiding voor de explosies is volgens de politie mogelijk een conflict in de criminele sfeer, gericht op één persoon in een familie. Daarvan zijn onschuldige familieleden het slachtoffer geworden. “Ze hebben niets te maken met het conflict en al jaren geen contact met de persoon om wie het lijkt te gaan”, aldus de politie.

Woensdagavond is er een bewonersavond voor omwonenden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie