Dier van de week: Shiva al maanden in asiel

Nieuws

HAARLEMMERMEER Een Stafford kop, een Boerboel lijf en nog wat kenmerken van een Amerikaanse Bulldog en een Bordeaux Dog. Zie hier mixje Shiva, een lieve stoere meid met een klein hartje. Ze snakt na maanden in het asiel naar een doortastende baas.

De goed opgevoede Shiva is wel afwachtend en onzeker, vooral bij plotselinge bewegingen of lawaai. Ze heeft begeleiding nodig om over haar angst heen te komen. In het asiel is Shiva rustig en aanhankelijk, maar haar baas wil ze beschermen. Iemand die onzeker is met honden pikt ze er zo uit en die wil ze tegenhouden.

Duidelijke regels en structuur zijn hierin erg belangrijk. Ze heeft iemand nodig, die haar naar haar plek kan sturen op het juiste moment. Dit is de reden waarom voor haar een baas wordt gezocht die ervaring heeft met onzekere honden. Shiva wil een huis voor zichzelf, zonder andere huisdieren of kinderen. Katten vindt ze eng.

Of het buiten goed gaat met een andere hond, hangt heel erg af van haar baas. Soms laat ze zich verleiden tot een spelletje. Kleine honden vindt ze stom. Loslopen is geen optie. Informatie: sdo@dierenbescherming.nl.

advertentie
advertentie