Remco van Staveren heeft er zin in.
Remco van Staveren heeft er zin in. Annemiek Cornelissen

Bierfestival op het landgoed

Nieuws

NIEUW VENNEP Op Landgoed Kleine Vennep aan de Hoofdweg 1041 wordt zaterdag 6 en zondag 7 juli het Hoppig Bierfestival gehouden.

Annemiek Cornelissen

Het is voor het tweede achtereenvolgende jaar dat het evenement wordt georganiseerd en het betreft de vierde editie. Het weekend staat in het teken van meer dan vijftig speciaalbieren, die worden gepresenteerd, er treden diverse bands op en er staan foodtrucks.

Een van de organisatoren is Remco van Staveren van Hoppig Events. De voorbereidingen zijn nu al in volle gang. Komend weekend zal de tent een nieuwe plek krijgen. Op het gras naast het evenemententerrein zal weer plek gecreëerd worden voor een camping. De plekjes voor het weekend zijn al bijna allemaal verhuurd. De zomereditie van het Bierfestival is de eerste van dit jaar. Er zal er aan het eind van het jaar nog een plaatsvinden, in Hoofddorp. Tijdens het evenement zullen acht Nederlandse brouwerijen aanwezig zijn, die allemaal tussen de vier en acht soorten bier mee zullen nemen. Deze kunnen door het publiek in de nieuwe Hoppig Proefglazen geconsumeerd worden. De bezoekers moeten het glas bij binnenkomst aanschaffen en mogen deze na afloop mee naar huis nemen. Verder zijn er de volgende Foodtrucks: Frietkraam Helen & Co en de Bio Express met de caravan met wraps en borrelplankjes, maar ook met een barbecue met onder andere hamburgers en saté.

OPTREDENS Op het podium treden op zaterdag op: Kitchen Floor Boys, DAB, Colourful Minds, Outlaw Queen en Zwarte Groef en op zondag Squander Squad, Moonshine Brigade, DAB en Ten Beers After. Het festival wordt gehouden zaterdag van 14.00 tot 23.00 uur en zondag van 12.00 tot 20.00 uur. Van vrijdag 5 juli tot en met maandag 8 juli is de camping geopend van 12.00 tot 12.00 uur. Op de vrijdagavond wordt er in samenwerking met Park 21 een Openluchtbioscoop georganiseerd waar op een scherm van 18 bij 9 meter de film "La La Land" wordt vertoond. Dit jaar is er ook het Onderling Nederlands Kampioenschap Amateur Bierbrouwen, waarvan om 17.00 uur op 6 juli de prijsuitreiking zal plaatsvinden. Verder zijn er brouwdemonstraties, gesponsord door Braumarkt en La Trappe. In samenwerking met een Biersommelier zijn er masterclasses, op zaterdag drie keer en op zondag twee keer: bier en barbecue, bier en kaas en bier en chocolade. Opgeven kan online opwww.hoppigbierfestival.nl of op de dag zelf. Dit jaar zal er extra aandacht worden besteed aan duurzaamheid. Bij de Foodtrucks zullen er onder andere bakjes zijn van karton, bamboe en rietsuiker, voor het bierproeven zijn er glazen van glas en aan de bar zijn er de zogenaamde PETG glazen. Ook wordt er in samenwerking met recycling.nl aan afvalscheiding gedaan. Tenslotte wordt aan de Amref Flying Doctors en de Stichting Made Blue bij verkoop van een glas bier 100 liter schoon drinkwater gedoneerd aan ontwikkelingslanden. De toegang is gratis.

advertentie
advertentie