Afbeelding
Archief

Forum voor Democratie grote winnaar in Haarlemmermeer

21 maart 2019 om 09:40 Verkiezingen/nieuws

HAARLEMMERMEER Forum voor Democratie is de grote winnaar van de Provinciale Statenverkiezingen in Haarlemmermeer. De partij van voorman Thierry Baudet is met 21,4 procent van de stemmen de grootste partij in de gemeente. Ook GroenLinks kan met 10 procent van de stemmen (4 procent in 2015) tevreden zijn.

Haarlemmermeer loopt in de pas bij de rest van Nederland: Forum voor Democratie (FvD) komt in de polder als grote winnaar uit de strijd. Nu het stof van de verkiezingen is opgetrokken en de uitslag bekend is, blijkt dat de partij van Thierry Baudet er in Haarlemmermeer met kop en schouders bovenuit steekt. Uit het niets behaalde FvD ruim 21 procent van de stemmen in Haarlemmermeer. 

INLEVEREN De tweede partij in de polder is de VVD, die wel flink moet inleveren (24,3 procent in 2015) maar alsnog 17,2 procent van de stemmen behaalt. Tevredenheid heerst er ook bij GroenLinks, dat met 10 procent van de stemmen de derde partij van de polder is. Vier jaar geleden moest de partij het nog met 4 procent doen.

Grote verliezers zijn er uiteraard ook. D66 (van 13,1 naar 7,6 procent), PVV (van 14,3 naar 7 procent) en SP (van 7,1 naar 3,8 procent) moesten flink inleveren ten opzichte van de vorige verkiezingen. De opkomst lag in Haarlemmermeer wel hoger dan in 2015: 53,1 procent tegenover 46 procent.

De volledige uitslag van de Provinciale Statenverkiezing in Haarlemmermeer is hier te vinden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie