Afbeelding
Take A Picture fotografie - Anous

De Meerse viert 25 jarig bestaan

Uit-cultuur/nieuws

HOOFDDORP Minuten duurde de staande ovatie! Afgelopen zondag vond de première plaats van de eigen voorstelling van Schouwburg De Meerse: 'Oliver Twist - Christmas Style'. Dit vanwege het 25 jarig bestaan van de schouwburg.

De reacties zijn lovend. Niet alleen hoofdrolspeler Paul Groot (bekend van onder andere 'Koefnoen' en 'GTST') zette een fantastische rol neer maar ook de acteerprestaties van de jonge amateurs waren overweldigd goed.

De Meerse had Rieneke van Nunen gestrikt voor regie en productie. Dit resulteerde in een voorstelling die alles behalve stoffig was maar juist helemaal van deze tijd. Mooie liedjes werden afgewisseld met uptempo nummers en zelfs een gangster-rap. Acrobatiek en dans zijn subtiel en prachtig in het stuk verwerkt. Het wisselen van het decor was zelfs op een uiterst ingenieuze wijze geregisseerd. Een compleet live orkest op het podium onder leiding van Paul Beugels maakte het af en kreeg de cast minuten durende staande ovatie van het publiek.

“Kippenvel” zegt Erik Jobben, directeur van Schouwburg De Meerse. “Het was toch allemaal wel heel erg spannend. Er hebben zoveel mensen aan gewerkt, niet alleen het team van Rieneke van Nunen maar ook onze eigen technici hebben vol overgave meegewerkt. Daarbij hebben alle andere collega’s niet bepaald stil gezeten, iedereen wilde graag zijn steentje bijdragen. We hebben keihard gewerkt aan aankleding, lichtplannen, decor, publiciteit, er komt zo ontzettend veel kijken bij het maken van een voorstelling.”

Het horecapersoneel, compleet uitgedost in Dickens kleding had er duidelijk ook zin in. "Anders waren we vrij geweest, maar we vinden het geweldig om - inderdaad verkleed - nieuwe gezichten en vaste gasten te mogen ontvangen bij deze speciale voorstelling", vertelt Nelleke Hendriks, al jarenlang vaste horecamedewerkster van De Meerse. "We doen het met zijn allen en dat maakt het extra leuk".

Het publiek werd in de passage van Het Cultuurgebouw ontvangen door het koor Singing Unlimited en zongen prachtige kerstnummers.

Afbeelding
advertentie
advertentie