Het thema van dit jaar is The Next Generation.
Het thema van dit jaar is The Next Generation. Eigen Foto

Met korting naar het Kerstcircus Haarlem

Uit-cultuur/nieuws

HAARLEMMERMEER Kerstcircus Haarlem slaat van 21 december tot en met 6 januari haar tenten op in het Reinaldapark voor een gloednieuwe voorstelling: 'The Next Generation'. Het Haarlems Weekblad is vrijdag 28 december gastheer in het circus en geeft haar lezers 10 euro korting op kaartjes. Klik hier om de kaartjes te bestellen.

Met 250 jaar circusgeschiedenis achter de rug, richt Kerstcircus Haarlem zich dit jaar op de nieuwe generatie, qua artiesten en publiek. Het nieuwste programma van het circus heet dan ook ‘The Next Generation’. Een naam die op het gebied van de artiesten zeker goed gekozen is. Veel van de artiesten die dit jaar in de piste verschijnen zijn namelijk in de voetsporen van hun beroemde vader of ouders getreden. Om te beginnen bijvoorbeeld illusionist Justin Ronday, zoon van spreekstalmeester Robert Ronday, die overigens ook dit jaar alle acts met veel verve aan elkaar praat. Justin is een echt circuskind, hij is er geboren en opgegroeid en dat is zeker te merken aan het gemak waarmee hij zijn act in de piste opvoert. Ronday heeft de laatste jaren terecht naam gemaakt als nieuwe illusionist. Hij heeft zich het afgelopen jaar zo snel ontwikkeld dat hij zeker nog eens terug mag komen bij Kerstcircus Haarlem. En voor de vaste bezoeker: hij komt met nieuwe verrassende acts, nog sneller en flitsender als het publiek van hem gewend is. Justin Ronday wil de top bereiken en minstens het gat opvullen dat Hans Klok heeft achtergelaten.

Verder worden er acts opgevoerd door Brayan en Elena Gambi, kinderen van parterre acrobaat Serge Gambi, dierentrainer Karl Trunk, zoon van de vermaarde dierentrainer Wolfgang Trunk en Regina Strassburger. Zij hebben de liefde voor het vak met de paplepel ingegoten gekregen en hebben allen een flinke eigen (moderne) draai gegeven aan hun optreden. Met hun ouders als coach, om nog beter te kunnen presenteren dan de vorige generatie. Zij bieden in Haarlem het beste van het beste van internationale circusacts die overal beroemd, geroemd en geprezen zijn.

Maar niet alleen op het gebied van de artiesten kan er over ‘The Next Generation’ gesproken worden. Kerstcircus Haarlem is namelijk een circus 2.0. Het Kerstcircus biedt een complete dag uit. Voorafgaand aan de voorstelling kan het publiek al in de prachtige verlichte sfeervolle foyer terecht om zich daar vast onder te dompelen in de juiste kerstsfeer. De foyer biedt dit jaar een diversiteit aan vermaak met foodtrucks, kermisattracties, een kinderboerderij en nog veel meer. En niet alleen bezoekers van het circus kunnen hier van genieten, want ook mensen die geen kaartje voor de voorstelling hebben zijn van harte welkom om van de feestelijkheden mee te genieten. Bovendien werkt het circus samen met de buren, een prachtig Pannenkoekenparadijs, waar ook lunch en dinerarrangementen kunnen worden geregeld.

Kinderen en volwassenen kunnen dit jaar ook zelf ervaren hoe het is om te studeren voor circusartiest. Er zijn dagelijks circusworkshops die je apart kunt bijboeken gegeven onder leiding van een gecertificeerd circusdocent. Leer draadlopen, eenwieleren, borden draaien, hoelahoepen, steltlopen, jongleren of spelen met de diabolo’s.

 

Kortingsactie voor lezers van HCnieuws.nl en Witte Weekblad Nieuw-Vennep

Lezers van HCnieuws.nl en Witte Weekblad Nieuw-Vennep kunnen vrijdag 28 december met een flinke korting naar het Kerstcircus Haarlem. Uitgeverij BDUmedia geeft haar lezers 10 euro korting op kaarten voor de voorstelling die deze avond om 19.30 uur begint. Kaarten zijn voor 24,50 euro te bestellen via www.haarlemsweekblad.nl. Deze voorstelling kent geen plaatstoewijzing, er geldt een vrije stoelkeuze.

Kaarten zijn hier te bestellen!

Karl Trunk komt uit een familie van dierentrainers.
Vorig jaar bracht ook de kerstman een bezoekje aan het Kerstcircus.
advertentie
advertentie