Niet op een voetbalveld, maar op een padelbaan voor 'De Boys'.
Niet op een voetbalveld, maar op een padelbaan voor 'De Boys'. Aangeleverd

Geen voetbal, maar een paddel clinic voor ‘De Boys’ DIOS O18-1

19 november 2023 om 11:30 Voetbal

NIEUW-VENNEP Afgelopen zaterdag was er geen programma voor de voetbalkanjers van DIOS <18-1. De wedstrijd tegen VEW was afgelast, aangezien dit team uit Heemstede inmiddels uit de competitie is gehaald. Niet getreurd, mede dankzij PadelPark21 uit Hoofddorp, onze sponsor van de inloopshirts, en de welwillende ouders kon er een heuse padel clinic worden georganiseerd. Onder de professionele en bezielende leiding van niemand minder dan Danny van de Doe, zelf mede-eigenaar van het PadelPark21 en bekend als fysiotherapeut van Doe Fysio, konden we terecht. 

Door het slechte weer was het twijfelachtig of het door kon gaan. De banen lagen er goed bij en onze jongens laten zich uiteraard niet door het slechte weer deze kans ontnemen. Na een welkomstwoord van Danny en korte uitleg omtrent ontstaan en regels van het padelspelletje kon deze clinic van start gaan. 

De regen bleef gestaag uit de grijze hemel vallen, maar na het inslaan kon het programma van start gaan. Er werd gestart met 1 tegen 1 duels om een beetje in te komen en de spelregels wat meer eigen te maken. Daarna werden er tweetallen gemaakt en gestart met het principe ‘King of the Court’. Bij winst van een drietal games werd er gewisseld van baan op weg naar het centercourt of een baantje terug. Het fanatisme bij de jongens was mooi om te zien en het talent droop er bij een aantal jongens vanaf. 

Zo waren het toch wel Victor, Bas, Kishan en Brent die vaak op het ‘King of the Court’ plek te vinden waren. Er werd naast fanatiek gespeeld ook heel veel gelachen en lol gemaakt, ondanks de aanhoudende regen en de kou. Gelukkig stond er na twee uur padellen een patatje en broodje kroket klaar in de kantine. Het was een zeer leuke en leerzame dag/ clinic met daarbij weer de nodige beweging, plezier en teamspirit.  Uiteraard met dank aan Danny voor zijn enthousiasme en uitleg van deze geslaagde Padel clinic. 

Rond de middag met elkaar weer op ‘t fietsje of scooter huiswaarts gekeerd en op naar de inhaalwedstrijd van aanstaande maandagavond om 19.00 uur op veld 1 tegen het lastige Nieuw West United. Een zeer belangrijke wedstrijd om de bovenste plek. Dus alle steun en aanmoedigen zijn van harte welkom. Tot maandagavond. 

Coach / trainer René van Heijningen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie