Blijdschap na de promotie. Vanwege privacy worden er geen namen gegeven.
Blijdschap na de promotie. Vanwege privacy worden er geen namen gegeven. Aangeleverd

Een goed team in én buiten het veld: meiden SCW promoveren naar Hoofdklasse

Voetbal

RIJSENHOUT Ze hebben veel voor elkaar over, in én buiten het veld. Bovendien spelen ze vaak al jaren samen. Dat wordt gezien als het succes van het voetbalteam Meiden onder 20 jaar van SCW in Rijsenhout, dat onlangs promoveerde naar de Hoofdklasse.

Het team heeft dit seizoen vrijwel alles gewonnen en mag het daarom een stap hoger laten zien. Coach Ebriena de Soet: “Dit team voetbalt al serieus lang samen. Er zitten vooral meiden in vanuit het dorp maar ook een aantal uit Hoofddorp, Nieuw Vennep en Aalsmeer.”

“Vorig jaar liep ik tegen het feit op dat de meiden te goed werden om alleen training te geven. Daar hebben assistent Peter Colijn en ik Don Philipi benaderd, een hele goede coach en trainer die al meerdere successen bij SCW op zijn naam heeft staan. Hij was precies wat dit gedreven team nog erbij nodig had.”

Het team, met speelsters tussen vijftien en achttien jaar wordt geroemd om de uitstraling, de eenheid en winnersmentaliteit. Dat zal nodig zijn voor het hogere niveau. “Een ontzettende leuke uitdaging. Ons gezamenlijke doel is om SCW op de kaart te gaan zetten met serieus damesvoetbal. Hoe leuk is dat voor een klein voetbalclubje in Rijsenhout. Hopelijk gaat onze nieuwbouw ook snel door zodat iedereen in Haarlemmermeer kan gaan genieten van dit gedreven team.”

advertentie
advertentie