De jongens van de twee deelnemende teams van Ultimate Football Academy.
De jongens van de twee deelnemende teams van Ultimate Football Academy. Eigen foto

Ultimate Football Academy presteert goed in Engeland

Voetbal

HAARLEMMERMEER Twee jeugdteams van Ultimate Football Academy (UFA) waren afgelopen weekend op uitnodiging in Engeland voor een internationaal toernooi. Clubs als Manchester City, Chelsea, Juventus, Sporting Lissabon, Olympique Marseille en PSV waren de deelnemende clubs.

Het jongste UFA team, een O9/O10 mix, bestond uit spelers uit de gehele Haarlemmermeer en wist te winnen van Pogon Szczecin (Polen) en West Ham United. Verloren werd er nipt (2-1) van Manchester City, na een onterecht afgekeurd doelpunt en een bal van Manchester City die al dik over de achterlijn was voordat deze gescoord werd.

Het andere UFA team, een O10/O11 mix, won knap van Juventus en speelde zwaarbevochten gelijk tegen SC Braga (Portugal), Chelsea en Manchester City. Helaas nam laatstgenoemde de penalty’s net iets beter in de kwartfinale en wisten zij later ook het toernooi te winnen door Chelsea met 3-1 te verslaan.

Prachtige prestatie van de teams, die uitsluitend bestond uit jeugdspelers van omliggende verenigingen uit Haarlemmermeer, zoals FC VVC, SCW, SV Hoofddorp en FC Lisse.

advertentie
advertentie