Tallon Griekspoor.
Tallon Griekspoor. Eigen foto / Archief

Griekspoor niet voorbij Argentijn Coria in eerste ronde US Open

Tennis

NEW YORK Het is Tallon Griekspoor uit Nieuw-Vennep niet gelukt de tweede ronde van de US Open te bereiken. De nummer 2 van Nederland verloor met 7-5 6-4 6-3 van de Argentijn Federico Coria, die dit jaar nog geen wedstrijd had gewonnen op grandslamniveau.

De nummer 78 van de wereld, die zijn beste resultaten op gravel heeft behaald, had de zege na 2 uur en 2 minuten binnen. De jongere broer van oud-prof Guillermo Coria - voormalig finalist op Roland Garros - maakte het af op zijn eerste wedstrijdpunt na een misser van Griekspoor, die een forehand wild uit sloeg. Terwijl de uitzinnige Coria zijn zege uitgebreid vierde, droop de Nederlander af.

Griekspoor bekende na afloop dat hij hinder ondervond van rugproblemen. In de eerste set schoot het in zijn rug. “Ik nam pijnstillers in de eerste set en die werkten snel. Het was oké, er viel mee te spelen. Maar dat betekent niet dat je zo’n niveau mag laten zien. Het was schandalig. Het gevoel was gewoon heel ver weg. Dit was mijn slechtste wedstrijd ooit, op alle vlakken”, zei Griekspoor tegen het AD.

Met Coria trof Griekspoor juist een speler die zijn beste resultaten heeft geboekt op gravel. “Hij is geen geweldige hardcourtspeler. Maar hij deed de juiste dingen, geholpen door mij. Ik hoop niet dat dit mijn standaardnvieau wordt, want dan heb ik een groot probleem”, aldus de nummer 46 van de wereld. “Ik kom van ver en mocht niet veel van mezelf verwachten, maar wel veel meer dan dit. Het was kloten, veel meer kan ik er niet over zeggen.”

De 26-jarige Griekspoor heeft het eind van het jaar nog behoorlijk wat punten te verdedigen. Vorig seizoen won hij in het najaar vijf challengertoernooien op rij.

advertentie
advertentie