Afbeelding
Pixabay

Tennisser Griekspoor wil na mijlpaal zegereeks weer uitbreiden

Tennis

NIEUW-VENNEP Tennisser Tallon Griekspoor wil na een ‘aantal dagen rust’ zijn indrukwekkende zegereeks uitbreiden. De debutant in de mondiale top 100 boekte zondag al zijn zestiende overwinning op rij.

“Op dit moment voel ik me verbazingwekkend goed, maar de vermoeidheid zal de aankomende dagen wel komen”, zei de 25-jarige Venneper na het veroveren van zijn derde titel in successie in het challengercircuit. Begin deze maand zegevierde hij in Murcia en de afgelopen twee weken was hij twee keer de beste in Napels.

Voor het laatste toernooi had hij zich echter bijna afgemeld. “Een dag na de eerste finale, maandag, draaide ik echter mijn beste training ooit. Dinsdagochtend hebben we toen overleg gehad en gezegd: laten we kijken hoever we komen.”

Een paar dagen later stelde hij een plek in de top 100 veilig, een mijlpaal voor tennissers. “De top 100 binnenkomen is iets magisch. Ik word nu rechtstreeks toegelaten tot de grand slams en dat betekent ook weer meer inkomsten. Dat geeft rust”, aldus Griekspoor, die in de top 100 landgenoot Botic van de Zandschulp vergezelt.

“Qua tennis heb ik nooit getwijfeld aan het bereiken van de top 100, fysiek gezien wel. Het had al een jaar eerder kunnen gebeuren. De top 100 is iets waar je van droomt en hopelijk is het het begin van iets moois.”

Griekspoor werkt sinds een half jaar samen met coach Raemon Sluiter, die in het verleden Kiki Bertens naar de top leidde. “Ik ben superblij met de mensen om me heen en het klikt heel goed tussen ons. We hebben een megagoede band, zowel op als naast de baan. Samen met mijn andere trainer en fysieke trainer zijn we een heel goed team en we vullen elkaar heel goed aan. De samenwerking lijkt zijn vruchten nu al af te werpen. Ik heb nu ook een vaste fysieke coach en mijn lichaam voelt top.”

De laatste speler die van Griekspoor wist te winnen, is uitgerekend Novak Djokovic, de nummer 1 van de wereld. Op de US Open verloor hij in de tweede ronde van de 20-voudig grandslamkampioen. “Ik had in aanloop naar de US Open te maken met visumproblemen en dat ik daar toch kon meedoen was een soort verrassing, een beloning. Ik heb daar veel goede energie opgedaan, ook door in de eerste ronde in vijf sets van Jan-Lennard Struff te winnen.”

Begin november doet Griekspoor nog mee aan een challenger in Tenerife, waarna hij zijn seizoen een week later afsluit in Bratislava.

advertentie
advertentie