Tallon Griekspoor.
Tallon Griekspoor. Eigen foto

Venneper Griekspoor verliest in drie sets van Zverev op Wimbledon

29 juni 2021 om 16:59 Tennis

LONDEN Tallon Griekspoor is er niet in geslaagd zijn debuut op Wimbledon op te luisteren met een stunt. De nummer 124 van de wereld moest in de openingsronde met duidelijke cijfers zijn meerdere erkennen in de Duitser Alexander Zverev, die als vierde geplaatst is in Londen. In 1 uur en 29 minuten werd het 6-3 6-4 6-1.

De 24-jarige Griekspoor leverde in alle drie de sets direct zijn eerste servicegame in. In het restant van de eerste en tweede set kon hij redelijk meekomen, maar hij kon Zverev geen moment in verlegenheid brengen. In de derde set was het niveauverschil groot.

Zverev (24) sloeg liefst 20 aces en Griekspoor kon er slechts 3 tegenoverstellen. Griekspoor wist de nummer 6 van de wereld twee keer te breken, maar stond zelf zeven keer zijn servicegame af.

Griekspoor, die sinds kort wordt begeleid door coach Raemon Sluiter, won vorige week drie kwalificatiewedstrijden in Londen. Hij deed voor de tweede keer in zijn loopbaan mee aan een grandslamtoernooi; begin vorig jaar haalde hij het hoofdtoernooi op de Australian Open.

Woensdag komt Botic van de Zandschulp nog in actie in het mannentoernooi. Hij werd als zogeheten lucky loser toegelaten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie