Afbeelding
ANP Foto

Griekspoor verspeelt plek op US Open

Tennis

NEW YORK Tennisser Tallon Griekspoor had een plek in het hoofdtoernooi van de US Open voor het grijpen, tot de zenuwen ineens toesloegen. De 23-jarige Venneper won in de beslissende kwalificatieronde tegen de Argentijn Marco Trungelliti de eerste set met 6-3 en stond in de tweede met 3-0 voor, maar gaf de partij daarna volledig uit handen.

Griekspoor serveerde zo slecht dat hij tien games op rij verloor. De Noord-Hollander verspeelde daarmee zijn kansen op een debuut in het hoofdtoernooi in New York. De nummer 194 van de wereld moest de beslissende set met 6-2 afstaan aan Trungelitti, die iets lager staat op de mondiale ranglijst (205e).

Griekspoor had zijn eerste twee partijen in de kwalificatie steeds in twee sets gewonnen. Robin Haase is nu de enige Nederlander in het hoofdtoernooi van de US Open. De Hagenaar treft in de eerste ronde ook een Argentijn, de als twintigste geplaatste Diego Schwartzman.

Bij de vrouwen staan Kiki Bertens en Richèl Hogenkamp in het hoofdschema. Bertens is als zevende geplaatst, Hogenkamp dwong via de kwalificaties een plek af op de US Open.

advertentie