Het huidige Young Talents team wordt gevormd door acht atleten.
Het huidige Young Talents team wordt gevormd door acht atleten. Renata Jansen

Nieuwe wervingsronde CTS GROUP Young Talents gestart

18 maart 2023 om 08:00 Sport

HAARLEMMERMEER Veelbelovende jonge sporters ondersteunen in hun weg naar de top, dat is al een aantal jaar het doel van CTS GROUP Young Talents. De samenstelling van het topsport talententeam wordt elk jaar opnieuw vastgesteld. Talentvolle sporters kunnen vanaf vrijdag, de start van de nieuwe wervingsronde van het team, weer inschrijven.  

Er loopt in Haarlemmermeer genoeg sporttalent. Toch bereiken veel sporters niet de top, omdat zij gehinderd worden door financiële of maatschappelijke obstakels. Om een aantal van deze obstakels weg te nemen hebben CTS GROUP en Topsport Haarlemmermeer in 2019 het lokale talententeam CTS GROUP Young Talents opgericht. 

MEERDERE FRONTEN

Als lid van het team krijgen jonge veelbelovende sporters uit Haarlemmermeer beschikking over een persoonlijk budget dat ingezet kan worden ten behoeve van hun ontwikkeling als topsporter. Daarnaast biedt het team aanvullende ondersteuning die de atleet kan helpen de top te bereiken. Zo komen de Young Talents een aantal keer per jaar bij elkaar om nuttige ervaringen uit te wisselen en voor diverse waardevolle workshops. 

Denk aan het belang van voeding, de inzet van prestatiepsychologen of hoe je als sporter jezelf slimmer commercieel positioneert op sociale media. Onlangs hebben de sporters een interessante sessie van de Nederlandse atlete Anouk Vetter bijgewoond en gaan de sporters eind mei langs het jeugdcomplex van AZ, waarbij ze een inkijkje krijgen in de succesvolle talentontwikkeling van de Alkmaarders. 

Tekst gaat onder de foto verder.


Atlete Anouk Vetter in gesprek met de Young Talents. - Aangeleverd

Een belangrijke investering die er mede voor zorgt dat de sporters hun doel kunnen nastreven; namelijk topsport uitoefenen. Het team staat onder begeleiding van Lisanne de Roever, oud-olympisch hockeykampioen en topsportcoördinator bij Topsport Haarlemmermeer.

CRITERIA 

CTS GROUP Young Talents wordt gevormd door atleten die de potentie en drive hebben om het internationale topsportniveau te bereiken. Om onderdeel van Young Talents te worden dienen de sporters aan bepaalde criteria te voldoen. Zo is het belangrijk dat zij een individuele, Olympische sport beoefenen, in Haarlemmermeer wonen of sporten en qua leeftijd deel kunnen nemen aan een internationaal junioren kampioenschap. De maximale termijn om deel uit te maken van het team is drie jaar. 

Het huidige team wordt gevormd door acht atleten: Chantal Ummels (synchroonzwemmen), Marit Stam (ritmische gymnastiek), Maxime Karman (eventing), Steijn Laschewski (turnen), Mike de Rooij (judo), Valeria Baars (ritmische gymastiek), Esmee Boers (dressuur) en Elijah Faverus (turnen).

AANMELDEN

Ben jij een veelbelovende, jonge topsporter uit Haarlemmermeer en wil je alles op alles zetten om het internationale topsportpodium te bereiken? Kijk dan snel op topsporthaarlemmermeer.nl/sporters/cts-group-young-talents/.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie