Jeugdbowlingteam bv Haarlemmeer wint voor 2de keer nationale trio league finale

Sport/sport Deel je nieuws

[NIEUW-VENNEP] Voor het 2e jaar op rij wist een jeugdteam van de BV Haarlemmermeer ( met o.a. Vennepers Kenneth Ramos en Youri Dekker) de titel te pakken tijdens de NJTL Finale die dit jaar in Tiel is gespeeld.

Om 10.00 uur plaatselijke tijd gingen de kampioenen van de diverse Nationale Jeugd Trio Leagues van start met een vijftal RoundRobin wedstrijden/games. Na 5 games werd een tussenstand opgemaakt waarna de teams op de 3e en 4e plaats nog één game moesten gooien om te bepalen welk team als derde zou eindigen. De teams op de 1e en 2e plaats mochten nog één game spelen om het kampioenschap.

Het was dus belangrijk om goed van start te gaan en het team van Sittard deed dat het beste. Met games van 255, 239 en 196 kwam hun pinfall uit op 690 hetgeen hen de drie winstpunten en de voorlopige koppositie bracht. Ook Veendam 1 en Maaspoort 1 (BV den Bosch) wisten hun eerste wedstrijd te winnen.

Tijdens de 2e wedstrijdgame wist het team van BV Haarlemmermee, naast de drie winstpunten, met (267, 186 en 247 = 700 pins) de hoogste pinfall te behalen. Ook IJsselmonde en Veendam behaalden de drie winstpunten.

Tijdens de 3e wedstrijdgame lag de algemene pinfall iets lager maar was het niet minder spannend. De teams van Haarlemmermeer, Veendam en IJsselmonde wisten de drie winstpunten te bemachtigen.

Tijdens de 4e wedstrijdgame was het verschil tussen de teams van Sittard en Maaspoort 1 slechts 4 pins in het voordeel van Maaspoort 1 die daarmee de drie fel begeerde winstpunten binnenhaalde. Haarlemmermeer 1 en IJsselmonde behaalden de overige winstpunten.

Tijdens de 5e en laatste RoundRobin game stal Kenneth Ramos van Haarlemmermeer 1 de show. Hij gooide 11 strikes maar tijdens zijn laatste worp ging het mis. Er vielen slechts 7 pins om waardoor een perfect game net buiten bereik bleef. Binnenkort ontvangt hij echter wel een oorkonde voor deze mooie 297 game.
Haarlemmermeer 1, Maaspoort 1 en Veendam 1 wisten de laatste winstpunten te bemachtigen en na het verdelen van de bonuspunten voor de total pinfall kon de tussenstand worden opgemaakt.

De finalegame ging tussen de teams van Veendam en Haarlemmermeer. Tijdens deze game bleek het team van Veendam hun niveau tijdens de RoundRobin games niet te kunnen handhaven. Met een pinfall van 512 (170,66 gem) moesten zij hun meerdere erkennen in het team van Haarlemmermeer (579 pins = 193 gem).

advertentie