Late lossing, vroege duiven

Sport/sport Deel je nieuws

Nieuw Vennep - Omdat de weersomstandigheden in Frankrijk en Belgie zaterdagochtend maar langzaam  verbeterde gingen de 227 duiven van “de Gouden Leeuw” pas laat los.  Half 1 kregen ze de vrijheid en met een straf noorden windje tegen werd het nog een middagje hard werken voor onze gevleugelde vrienden. Na ruim vijf uur tegen de wind op boksen arriveerde de eerste duiven vanuit het Franse Nanteuil le Haudouin in Nieuw Vennep.

De snelste van het spul is een klein duivinnetje van Don de vlieger, dit duifje heeft wel wat in haar mars want ze is pas een goed jaar oud en vliegt al haar derde eerste prijs. Vorig jaar als jonge duif was ze al eens de snelste in het samenspel Leiden eo van Pointoise, nu pakte ze buiten de eerste in de club en daarmee ook de prestigieuze Henk Beerendonk bokaal  ook nog eens de 6de priis in het samenspel van ruim 4400 duiven. De Vlieger had bovendien 18 van zijn 22 ingezette duiven in de prijzen en dat percentage is bijzonder hoog.

De 10 snelste duiven in de vereniging;  Don de Vlieger 1,3,6 en 9. Aad & Sylvia Beerendonk 2,5 en 8. Theo Beerendonk 4. Menno Vermeere 7. En Trio Cees & Teun Groeneveld/ Kees Elshout 10.

 

advertentie