Vennep Flyers toont vechtlust en wint van Storks-2

Sport/sport Deel je nieuws

Na 2 weekenden onderbreking van de competitie hebben de Flyers de competitie uitstekend hervat. De Vennepse honkballers moesten er voor knokken, maar wisten uiteindelijk te winnen van het nog ongeslagen Storks 2. Eindstand 11-8 in het voordeel van de Flyers.

Startend werper Maarten Vloon moest gelijk 4 punten incasseren. 2 honkslagen, eenmaal 4 wijd en een homerun zorgden er voor dat de bezoekers uit de startblokken schoten. De Flyers begonnen matig aan de wedstrijd maar wisten in de 3e inning orde op zaken te stellen. Honkslagen achtereenvolgens van Jazz Voogd, Davy Hamelink en Bart Krom zorgden voor de 2-4. Hierna sloeg Kevin Illis de bal over de omheining voor een homerun en stonden de teams weer gelijk; 4-4.

Vloon had inmiddels de draad uitstekend opgepakt en kreeg tot de 6e inning geen punt meer tegen. De Flyers wisten in de 4e inning op voorsprong te komen. Barry Blokker sloeg een verre tweehonkslag en kon vervolgens scoren op de tweehonkslag van Hamelink. Na een gestolen honk en de honkslag van Krom kon het 6e punt worden bijgeschreven.

In de 6e inning scoorden de Flyers maar liefst 5 keer om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Goede honkslagen van Teddy Ledeboer, Mike Vermeer, Illis (tweehonkslag), Jesper Bussing, Bauke van der Leeden, Blokker en Mark Van Rijn zorgden voor een comfortabele voorsprong. In de 7e inning wisten de bezoekers nog wat terug te doen door 2 honkslagen, een tweehonkslag en hit by pitch. Maar het was niet voldoende om de uiteindelijke eindstand van 11-8 te veranderen.

Hoofdcoach Cok Vergunst was zeer te spreken: “We wisten dat Storks nog al hun wedstrijden had gewonnen, dus vechtlust tonen was belangrijk. Met goede honkslagen, agressief honklopen en een goede defensie hebben wij de 2 punten hier weten te houden.”

Aanstaande vrijdag spelen de Flyers uit in Heemstede tegen RCH-Pinguins 2. RCH wist tot nu toe 1 van hun 4 wedstrijden te winnen. Aanvang 19:30 uur.

advertentie