SCW-keeper Keby van den Dool kon zich door enkele uitstekende reddingen onderscheiden en hield zijn doel schoon.
SCW-keeper Keby van den Dool kon zich door enkele uitstekende reddingen onderscheiden en hield zijn doel schoon. ROBERTJOORE

Blije gezichten bij SCW na 2-0 winst op VEW

Sport/sport

RIJSENHOUT Zowel op sportief als bestuurlijk niveau heeft de voetbalclub uit het 'Gallië aan de Ringvaart' een zeer succesvolle week achter de rug. SCW-voorzitter Peter van Veen is dan ook één van de eersten die trainer Ardon de Waard met de goede op het veld behaalde winst feliciteert, want wat kan een sportliefhebber gelukkiger maken dan direct sportief resultaat: 2-0.

Vorige week werd er tijdens een openbare bijeenkomst met de overige Rijsenhoutse sportverenigingen een gezamenlijk nieuwbouwplan gepresenteerd. Na de nodige vergunningen komt er een ultra moderne accommodatie. De Sportclub Westeinder speelt de afgelopen 20 jaar onafgebroken in de 3de klasse zaterdag. Strijdt zelden mee om de bovenste plekken, maar is ook nooit het lelijke eendje.

[LICHTE PANIEK] Daarom ontstaat er dit jubileumjaar (SCW bestaat 50 jaar) lichte paniek bij de supporters als de ploeg erg wisselvallig presteert. Van het Heemsteedse VEW, dat op de laatste plaats staat, moet dan ook gewonnen worden om niet in de problemen te geraken. Middenvelder Kevin van Pelt is na balverlies van zijn teamgenoten in de 1ste minuut duidelijk. Luid schreeuwend en wild gebarend: "Waarover hebben we het nou de hele tijd? Scherp beginnen!"

Van Pelt schudt zijn medespelers daarmee wakker. Na 10 minuten spelen neemt Job Keizer snel een vrije schop op de middenlijn. Hij bereikt de snelle, attente rechtsback Thom Langeveld die de bal panklaar aflegt op Patrick de Lange. De SCW-spits schiet het leer onberispelijk hoog in de touwen; 1-0. Tijn Schoof moet op slag van rust zijn ploeg op een veilige voorsprong zetten. Een niet te missen kans wil hij echter met buitenkant voet rechts in de hoek krullen. Tot grote ontsteltenis van het thuispubliek gaat de bal naast. SCW-keeper Keby van den Dool kan zich daarna door enkele uitstekende reddingen onderscheiden en houdt zijn doel schoon.

[ONVERDIEND] "We stonden de tweede helft volledig onder druk", aldus trainer Ardon de Waard. "Vooral hun lange spits Van Duin maakte het onze verdediging erg lastig. Op basis van het spel de tweede helft hebben we onverdiend gewonnen." Naarmate de wedstrijd vordert trekt SCW zich steeds verder terug op eigen helft. De counters die vaak beginnen bij Vincent Ammerlaan geven de verdedigers wat lucht. Bij een scrimmage 10 minuten voor tijd voor het doel van VEW kunnen Ammerlaan en invaller Thim van Luling de strijd beslissen. Op miraculeuze wijze gaat de bal er niet in.

Als in blessuretijd VEW alles of niets speelt en de doelman zelfs in de spits opduikt, kan Tijn Schoof zijn eerder gemaakte fout goedmaken. In balbezit kan hij oprukken naar het verlaten VEW doel en simpel de 2-0 binnenschieten.

[COLAATJE] De ontlading is vervolgens zowel binnen als buiten de lijnen groot. SCW neemt acht punten afstand van een directe degradatieplaats. De Waard: "Een flinke stap in de goede richting, maar we moeten niet te vroeg juichen. De nacompetitie dreigt nog." Op de meters bier die richting kleedkamer gaan, staat steevast in het midden een colaatje voor de trainer. De Waard kijkt nuchter analyserend naar de komende zes wedstrijden en stort zich waarschijnlijk dan pas in het feestgedruis.

Martin Planken

advertentie