Afbeelding
Robert Joore

KIOS overtuigend kampioen na zege tegen Refleks

Sport/sport

NIEUW-VENNEP De korfballers van KIOS zijn afgelopen zaterdag op overtuigende wijze kampioen in de 2de klasse geworden. Refleks uit Rijswijk werd met 26-19 verslagen.

Geen moment kwam deze overwinning in gevaar. De jeugd van KIOS zorgde voor een bijzonder sfeervolle Estafette. De grote belangstelling in de door de KIOS-aanhang oranje gekleurde hal leek de spelers goed te bevallen.

[AANGESLAGEN] Een bliksemstart zorgde na 5 minuten al voor een 4-0 voorsprong. Refleks leek even aangeslagen, maar wist toch nog even aan te sluiten, maar na een kwartier kwam de doelpuntenmachine echt op gang. Alle voorgaande wedstrijden waarin het niet lukte, werden weggespeeld met nu vloeiend lopende aanvallen. Iedereen was tot scoren in staat.

Toen de prima leidende scheidsrechter voor de rust floot, stond KIOS al met 17-9 voor. Vraag was of het team dit ook de tweede helft kon volhouden. De eerlijkheid gebied te zeggen dat het iets moeilijker ging, ook omdat Refleks zich niet zomaar gewonnen gaf, maar ook KIOS gaf het publiek nog genoeg mooie doelpunten.

[SCHOTKLOK] Coach Marc Krook en zijn team (én wisselspelers) mogen trots zijn op deze prestatie. Op voorhand was duidelijk dat ze in deze zware klasse niets cadeau zouden krijgen. Volgend jaar wacht de volgende uitdaging: spelen in de 1ste klasse met schotklok. In het voorafje aan deze wedstrijd lukte het KIOS 2 helaas niet door Refleks 2 te verslaan, daardoor eindigen zij op de tweede plaats.

Coach Marc Krook, Rico Landman, Daan Landman, Jeroen Vos, Max Blom, Rick Blom, Bo van Tol, Ilse Landman, Anouk Harting en Lisa Landman.
advertentie