Amy Pieters in actie.
Amy Pieters in actie. Eigen foto

Amy Pieters Haarlemmermeerse Topsporter van 2018

Sport/sport

HAARLEMMERMEER Wielrenster Amy Pieters is verkozen tot Topsporter van het jaar 2018. Dat heeft wethouder Sport Mieke Booij eerder vandaag bekendgemaakt tijdens Sportpodium 2018 in het Cultuurgebouw. Het Nationaal duet van ZPCH won in de categorie Sporteams, Sporttalent van 2018 werd zwemster Imani de Jong.

"Ik ben ongelooflijk trots op alle sportieve talenten in onze mooie gemeente", aldus wethouder Booij tijdens de prijsuitreiking. "Elk jaar is Sportpodium weer een happening. Zoveel blije gezichten en geweldige prestaties. Voor mij is het de eerste keer dat ik de prijzen mocht uitreiken en ik heb er ontzettend naar uitgekeken. Het was een prachtige avond."

[SPORTTEAM] De winnaars werden deels gekozen door het publiek en deels door een deskundige jury. Zij bepaalden samen wie er met de prijzen naar huis gingen. In de categorie Sportteam werd dat dus het Nationaal duet synchroonzwemmen van ZPCH. Zij werden onder meer op twee onderdelen eerste op het NK, tweede en derde tijdens de World Cup in Madrid en achtste op twee onderdelen tijdens het EK. Verder waren het Juniorenteam Meisjes C van Atletiekvereniging Haarlemmermeer en het Damesteam uit de eerste divisie van SV Pax (turnen) genomineerd.

[SPORTTALENT] In de categorie Sporttalent ging de zege naar zwemster Imani De Jong. Zij werd onder meer eerste op twee onderdelen tijdens het jeugd-NK lange baan, eerste op het Open NK lange baan voor senioren en ze behaalde een finaleplaats op de 400 meter bij de World Cup voor senioren korte baan in Eindhoven. Verder waren Ezra Verboom (atletiek) en Fleur Schouten (para-atletiek) genomineerd. 

[TOPSPORTERS] Bij de Topsporters ging de overwinning dus naar wielrenster Amy Pieters. Zij won onder meer drie Nederlandse titels tijdens de NK baanwielrennen, werd tweede tijdens het WK baanwielrennen op het onderdeel koppelkoers en behaalde zilver tijdens het WK wielrennen op de ploegentijdrit. Ze hield hiermee karateka Enzeli de Ruiter en tennisser Jesper de Jong achter zich.

Kijk hier voor meer informatie over de winnaars en genomineerden. 

advertentie