Johan Gomes: 'Voetbal is pure passie en plezier'.
Johan Gomes: 'Voetbal is pure passie en plezier'. Annemiek Cornelissen

Venneper Johan Gomes begint voetbalschool bij sv DIOS

Sport/sport

NIEUW-VENNEP Johan Gomes begint een Voetbalschool bij sv DIOS. Gomes Football Players School is een langgekoesterde wens van deze voetbalfanaat en komt voort uit zijn reeds bestaande bedrijf Johan Gomes Football Player Management.

Met de voetbalschool gaat Gomes zich richten op de jeugd van 6 tot en met 12 jaar, maar ook oudere voetballers kunnen een beroep op hem doen. Gomes is Hoofd Jeugdopleiding bij DIOS. "Dit seizoen ben ik voor het laatst. Mijn functie zal worden overgenomen, vanwege mijn drukke werkzaamheden. Er is nog een sollicitatieprocedure bezig."

[ENERGIE] Volgens Gomes is er niets leukers dan voetbaltrainingen geven. "Door deze kennis door te geven aan anderen, krijg je positieve energie." De 51-jarige Venneper voetbalt al vanaf zijn vijfde jaar. "Hiervan ben ik 27 jaar trainer. Mijn wens was om hier een beroep van te maken in combinatie met management en dat gaat er nu van komen. Als manager trek ik profspelers aan bij diverse clubs, jonge talenten die het ver schoppen. Neem bijvoorbeeld Daan Klinkenberg, die heeft gevoetbald bij de jeugd in Hillegom en nu speelt bij FC Inter Turku in Finland, die begeleid ik nu."

Ambassadeur van de kersverse voetbalschool is Calvin Stengs van AZ, die Gomes vroeger als klein jongetje een aantal jaren heeft getraind. "Calvin was toen een jaar of 4. Nu zal hij regelmatig bij trainingen aanwezig zijn en mijn voetbalschool promoten. Hij is een van de grootste talenten van Nederland en daar ben ik heel trots op."

[PASSIE] De slogan die Gomes voert is: 'Voetbal is pure passie en plezier'. "Ik kan dag en nacht blijven praten over voetbal. Het is heel belangrijk dat kinderen zich kunnen blijven ontwikkelen en het niveau hoger kunnen leggen. Als ze plezier hebben in wat ze doen kunnen ze gemakkelijker en beter presteren. Daar staan we voor als school."

Bij Gomes werken nu vijf trainers, waaronder zijn 21-jarige zoon Dani. In de school worden een speciale ballen gebruikt. "In deze bal zit een speciaal lootje. Het straatvoetbal is er niet meer, maar deze bal heeft op kunstgras hetzelfde effect als vroeger op de straat." Gomes investeert in goede materialen. "Zo hebben we smartgoals met lichtjes, als er gescoord wordt dan lichten deze op. Dat stimuleert enorm."

[SPECIAAL TINTJE] Volgens Gomes onderscheid de school zich doordat de trainingen een speciaal tintje hebben. "We passen er bijvoorbeeld een atletische oefening in, in spelvorm, waardoor de motoriek van de kinderen verbeterd. Deze gaat de laatste tijd bij veel kinderen achteruit. Het aantal blessures is de laatste zeven jaar verdubbeld." Ook wordt er volgens Gomes gewerkt met zogenaamde eilandjes. "Op deze eilandjes doen we bijvoorbeeld hockeyoefeningen, vangspelletjes en reactiespelletjes, puur om de motoriek van de kinderen te verbeteren. Kinderen spelen tegenwoordig veel minder op straat, zitten liever achter de playstation."

Op 22 maart is er een kickoff en kan men komen kennismaken. Op 12 april wordt de voetbalschool geopend. Kijk hier voor meer informatie. 

Annemiek Cornelissen

advertentie