Afbeelding
Robert Joore

Rugby voortaan basissport in gemeente Haarlemmermeer

Sport/sport

HOOFDDORP Rugby geldt voortaan als basissport in Haarlemmermeer. Dat betekent dat rugbyclub Haarlemmermeer Hawks mag rekenen op een accommodatie. Dat heeft sportwethouder Mieke Booij deze week gezegd tijdens het persuurtje.

De rugbyclub moet begin mei vertrekken van haar huidige locatie aan de Bennebroekerweg, omdat daar woningen worden gebouwd. De Hawks verhuizen naar een nieuwe plek nabij tuincentrum Ranzijn in Nieuw-Vennep.

[TEKORT] Eerder was al bekend dat er voor die verhuizing nog een bedrag ontbrak van 140.000 euro. Nu rugby is aangemerkt als basissport is dat tekort geen probleem meer. De Haarlemmermeer Hawks hebben recht op een eigen sportaccommodatie, inclusief een wedstrijdveld en meerdere oefenvelden.

Het gaat om een tijdelijke voorziening. De sportvelden blijven naar verwachting 3 tot 5 jaar in gebruik. Daarna wordt er gekeken naar een definitieve locatie.

[POPULARITEIT] Ook in Haarlemmermeer wint de rugbysport snel aan populariteit. Het ledental van de Hawks is inmiddels gegroeid tot zo'n 200 mensen, onder wie ook steeds meer jongeren. Het nieuwe complex kan eventueel worden uitgebreid met een extra speelveld.

Wethouder Booij maakte er tijdens het persgesprek geen geheim van zelf groot fan te zijn van rugby. Robuuste mannen die hard tegen hard met elkaar de strijd aangaan, het spreekt haar erg aan. Door de strenge regels is er volgens de wethouder bijna nooit sprake van grof spel, zegt Booij. “Daardoor kan ik rugby nog wel meer waarderen dan voetbal.”


 

advertentie