Esmee Visser tijdens de wereldbeker in Heerenveen.
Esmee Visser tijdens de wereldbeker in Heerenveen. ANP Foto

Esmee Visser moet genoegen nemen met vierde plaats

Sport/sport

BEINSDORP Esmee Visser is op het Friese ijs van Thialf als vierde geëindigd bij de 3.000 meter tijdens de vierde wereldbekerwedstrijd van het seizoen. De Beinsdorpse schaatster reed een nieuw persoonlijk record van 4.00,62 maar dat was net niet genoeg voor een plek op het erepodium.

Visser nam het in de voorlaatste rit op tegen Martina Sáblíková. Ze reed lang voor haar Tsjechische concurrent uit, maar op de laatste meters ging die alsnog met de ritwinst (4.00,33) en de derde plaats aan de haal. Antoinette de Jong pakte de zege op deze afstand, door in rit twee al onder de 4 minuten te duiken: 3.59,41. De toppers die daarna nog op het ijs kwamen, beten zich allemaal stuk op de tijd van De Jong. Tweede werd Isabelle Weidemann uit Canada.

[TUSSENSTAND] Door deze tweede plaats gaat Candadees Weidemann Visser ook voorbij in de tussenstand van het algemeen klassement. Dit seizoen worden de uitslagen van de 3 en de 5 kilometer (die slechts eenmaal werd verreden en werd gewonnen door Visser) bij elkaar opgeteld. Tot dit weekeinde leidde Visser in dit klassement, maar nu staat ze dus tweede, acht punten achter leider Weidemann.

advertentie