Eline Duivenvoorden in actie tijdens training.
Eline Duivenvoorden in actie tijdens training. Ed Bulk

Eline Duivenvoorden snelste dame in NK-Quadcross 2021

Overig

NIEUW-VENNEP Met het afgelasten van de laatste wedstrijd in Varsseveld is deze week bekend geworden dat de 17-jarige Eline Duivenvoorden zich de snelste dame in de NK competitie voor Quadrijders mag noemen. De Vennepse Eline eindigde op een mooie 14e plek tussen al het ‘jongens/mannen’ geweld in. 

Voor Duivenvoorden was het eerste seizoen dat ze uitkwam in het NK en met dit resultaat is zij dan ook zeer tevreden. “Ik hoopte op een plek in de top 20, die doelstelling heb ik ruim gehaald.” 

Vorige week mocht zij ook meerijden met de ONK Quadmasters tijdens de GP in Oss, waar tegelijkertijd het wereldkampioenschap zijspancross werd verreden. Van die ervaring heeft Eline enorm van genoten, ondanks dat het rijden op deze zandbaan met hele diepe sporen enorm zwaar was.

Aankomend seizoen wordt de doelstelling gezet op een top 10 plek in het NK Quads. Ook wil de Vennepse enkele wedstrijden in Duitsland en in Frankrijk gaan rijden, om zo nog meer rijervaring op te doen op harde en steile crossbanen. “Mijn droom is om ‘later mee te gaan rijden in de grote Dakar Rally, dus daar moet nu de nodige rij-uren en ervaring voor opgedaan worden.”

advertentie
advertentie