KV KIOS speelt tegen Suriname.
KV KIOS speelt tegen Suriname. Robert Joore

Surinaams en Nederlands korfbal kwamen samen in Nieuw-Vennep

27 mei 2023 om 16:19 Korfbal

NIEUW-VENNEP Het gaat goed met KV KIOS en met korfbal in het algemeen. Niet alleen met de Nederlandse teams, maar ook met die van het Surinaams nationaal team. 25 mei speelde KV KIOS tegen het Surinaamse team. Een spannende wedstrijd volgens Bert Koeze van KV KIOS. “We hebben dan wel verloren met 18-24, maar het was een fantastische wedstrijd”, vertelt hij. 

De Surinaamse korfballers zijn kampioen van Zuid-Amerika en timmeren goed aan de weg. Zij hebben zich geplaatst voor het WK Korfbal in Taiwan en spelen meerdere oefenwedstrijden tegen clubs door heel Nederland. “Het is voor ons een grote eer om tegen dit team te spelen”, vertelt Bert enthousiast. “Het team bestaat uit Surinaamse Nederlanders die door heel Nederland spelen. Zij hebben deze wedstrijden nodig om in conditie en gefocust te blijven.” Het WK Korfbal begint op 20 oktober. 

Ondanks het verlies tegen het Surinaams team, gaat het goed met de club. De vereniging groeit en bloeit. Het aantal leden stijgt en de interesse is groot. “We zien dat de sport het tij mee heeft. Korfbal is altijd een toegankelijke en inclusieve sport geweest. Dat zijn dan ook echt onze kernwaarden.” De sport krijgt ook belangstelling vanuit expats. De gemeente Haarlemmermeer heeft een grote expat community en die interesseren zich ook in de korfbalsport.”

Bert verwelkomt daarom iedereen die zich interesseert in de sport. “Jongens en meiden zijn hartstikke welkom om een keertje bij ons te komen kijk en mee te spelen. Op 10 juni is het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi en in juli gaan we met de jeugd op kamp.” 

Bert is trots op de sportvereniging. Het draagt een vooruitstrevende boodschap uit en het zorgt ervoor dat de jongeren in beweging blijven. “Maar”, zegt Bert. “Uiteindelijk gaat het erom dat we veel plezier maken!”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie