Groene scooter GO Sharing keert nog niet terug in Haarlemmermeer

7 maart 2023 om 12:23

HAARLEMMERMEER GO Sharing maakte vorige week bekend de deelvoertuigen weer in gebruik te gaan nemen. Het bedrijf maakt bekend dat het is overgenomen door BinBin, de grootste aanbieder van deelvervoer in Turkije. Dankzij de overname kan GO Sharing zijn deeldienst voortzetten en blijven alle reeds aangeschafte tegoeden geldig. Het bedrijf maakt nu bekend dat de gemeente Haarlemmermeer niet in het rijtje van de 12 gemeenten zit waar de groene scooter zal terugkeren.

“We zijn weer bezig om onze operatie op te starten waarbij we onze focus behouden tot 12 gemeenten. De gemeente Haarlemmermeer zit daar op dit moment niet tussen”, laat Lloyd Drop, Chief Growth Officer biji GO Sharing weten. “Wel bekijken we de mogelijkheden tot terugkeer. Mochten wij weer concrete plannen hebben voor een terugkeer naar de gemeente Haarlemmermeer, zullen wij vooraf eerst overleg plegen met de gemeente.” 

KRITIEK In november vorig jaar maakte GO Sharing nog bekend dat het bedrijf zich terugtrekt uit Haarlemmermeer, vanwege een grootscheepse inkrimping in Nederland, waar 33 van de huidige gemeenten het voortaan moeten doen zonder de bekende groene tweewielers. Reden is dat het gebruik te laag was. Ook was er enorme kritiek op de scooters.

Al liet GO Sharing weten dat met 115 klachten tegenover 13.780 ritten in het tweede kwartaal van 2022 tevreden te zijn over de gang van zaken rond deze deelscooters in Haarlemmermeer. "Slechts 0,8 procent van alle ritten leidt tot een klacht,” berekende Go Sharing-woordvoerder Teun Kolner.