Spierwit zijn de teruggeplaatste brugdelen van de Lisserbrug.
Spierwit zijn de teruggeplaatste brugdelen van de Lisserbrug. Ton Dijkstra / BDU

Brugdelen teruggeplaatst

7 maart 2023 om 12:01

LISSERBROEK De Lisserbrug is nog tot en met 15 maart afgesloten voor auto- en vrachtverkeer. Voetgangers en (brom)fietsers hebben geen last van de afsluiting, zij kunnen gebruik blijven maken van de tijdelijke pontonbrug. De brug wordt afgesloten omdat de aannemer alle brugdelen weer terug gaat plaatsen. Op 16 maart gaat de brug weer open voor al het verkeer.

De brug die Lisserbroek met Lisse verbindt wordt grondig gerenoveerd. Eind januari heeft de aannemer de beweegbare delen en de motor van de brug verwijderd. De tandwielen, een aantal assen, de aandrijving en het wegdek zijn versleten. Deze zijn de afgelopen weken bij Knook Staal en machinebouw opgeknapt en de afgelopen dagen teruggeplaatst. 

Ook de elektrische installatie van de brug wordt aangepast. Dit vindt later dit jaar plaats, dit kan helaas niet eerder, omdat de onderdelen niet op tijd geleverd kunnen worden.

De aannemer voert op 16 maart en 17 maart de laatste werkzaamheden uit en ruimt alles op. Dan zal ook de tijdelijke pontonbrug worden verwijderd.