Isabella de Kooker staat in de finale van Miss Teen of Noord-Holland.
Isabella de Kooker staat in de finale van Miss Teen of Noord-Holland. Aangeleverd

De Vennepse Isabella staat in de finale van Miss Teen of Noord-Holland

1 maart 2023 om 08:17 Mensen

NIEUW-VENNEP De 16-jarige Isabella de Kooker is een van de finalisten van Miss Teen of Noord-Holland. De 16-jarige Vennepse scholier zit in 5 havo en doet dit jaar examen op het HVC. Afgelopen zomer is zij door Miss Beauty gevraagd om mee te doen aan de verkiezing.  “Ze hadden foto’s van mij gezien op mijn Instagram”, vertelt Isabella. “In januari heb ik een castingdag gehad en ben nu een van de finalisten.” 

FOCUS 

Als Isabella de Kooker straks haar diploma heeft gehaald wil ze rechten gaan studeren. “Ik wil graag advocaat worden. Die richting lijkt me heel interessant. Maar nu eerst de focus op het halen van mijn Havo-diploma én natuurlijk de finale winnen”, grapt ze. In de afgelopen periode is de Vennepse vooral bezig geweest met de voorbereiding voor die finale. Elke week leert zij bij hoe zij zich als persoon moet presenteren. “Dat doe je door vooral door jezelf te blijven. Straks moet ik mezelf in het Engels presenteren. Bij dat presenteren hoort ook dat ik goed op hakken kan lopen.”

Voor Isabella is het meedoen meer dan alleen een avontuur. Ze wil graag haar verhaal vertellen, zo zet zij zich in voor de Stichting Haarwensen. “In mijn omgeving heb ik van dichtbij meegemaakt dat mensen hun haar kwijtraakten door een chemokuur”, vertelt de 16-jarige Vennepse. “Dat raakte me heel erg en ik heb me daarin verdiept. Negen jaar geleden heb ik ook mijn haar afgeknipt en er een pruik van laten maken. Ik zag dat toen als item bij het Jeugdjournaal. Dat wil ik nu weer doen, want mijn haar is al zo lang. Het afgeknipte haar schenk ik aan de Stichting Haarwensen.”

INZAMELEN 

Ook haalt Isabella geld op voor de linda.foundation. “Zij zetten zich in voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben en waarbij ze geen leuke dingen kunnen doen met hun kinderen of nieuwe kleren kunnen kopen.”

Om geld in te zamelen is de finaliste regelmatig in verzorgingshuizen te vinden. Daar organiseert ze allerlei spelletjes en quizzen die geld opleveren. Ze verkoopt ook kleding via Vinted. “Dat zijn kleren van mezelf, maar ook van mijn neef. Die is aan het verhuizen en dus aan het opruimen. Het geld gaat naar de linda.foundation.” 

PRESENTEREN 

Op 12 maart is de finale in Purmerend. Dan moet Isabella in een prejudging haar zelf zo goed mogelijk presenteren. In vijf minuten vertellen over drie maatschappelijk onderwerpen uit Noord-Holland die haar aandacht hebben. Samen met de stemmen die via sms zijn binnengekomen, wordt beslist of zij de nieuwe Miss Teen van Noord-Holland gaat worden.  

“Ik wil laten zien dat wat je ook hebt meegemaakt en wat er ook gebeurd in je leven je toch altijd positief in het leven moet blijven staan. Dat is het beste medicijn. Dat je zorgt dat je alleen maar mensen om je heen hebt die je blij en gelukkig maken.” 

VERLEGEN 

Zelf was Isabella een verlegen meisje met faalangst. “Ik hing veel aan mijn moeder, maar door dit avontuur heb ik echt geleerd om mijn wereld te verbreden. Zo heb ik veel leuke en lieve mensen ontmoet.”

Stemmen kan door een sms te sturen naar 3010 ‘Poll Noordholland Isabella’. Dit kost wel 1,10 euro per sms, maar er kan oneindig veel gestemd worden.