Bij tafeltennisvereniging TV Nieuw-Vennep werd ontspannen een balletje geslagen.
Bij tafeltennisvereniging TV Nieuw-Vennep werd ontspannen een balletje geslagen. Robert Joore

Zes Vennepse sportverenigingen slaan de handen ineen

27 februari 2023 om 09:05 Maatschappelijk

NIEUW-VENNEP Dit jaar vinden er wederom de Vennepse Spelen plaats, een initiatief van zes Nieuw-Vennepse sportverenigingen met als doel Seniorenvereniging Haarlemmermeer Zuid te steunen om ouderen uit hun isolement te halen. Tennisclub De Kikkers, volleybalvereniging VHZ, honk- en softbalclub Vennep Flyers, badmintonvereniging Nieuw Vennep, tafeltennisvereniging Nieuw Vennep en voetbalclub SV DIOS nemen het tegen elkaar op. Aan het eind van de reeks sportieve activiteiten wordt er op 11 november een feestelijke bijeenkomst voor ouderen georganiseerd.

De zes sportverenigingen slaan hun handen ineen en organiseren de Vennepse Spelen met een avondtoernooi op hun eigen complex voor de andere 5 verenigingen. De verenigingen zullen met een senioren team tegen elkaar strijden op de verschillende toernooien. 

Op zaterdagavond 11 maart starten de verenigingen bij Tennisclub De Kikkers om uiteindelijk op 21 oktober op het laatste toernooi bij tafeltennisvereniging Nieuw-Vennep te eindigen. Het is voor de tweede keer dat dit evenement wordt georganiseerd. De eerste keer was net voor corona, vier jaar geleden en was een groot succes. 

Ongeveer 200 ouderen genoten met volle teugen van een middag met muziek, lekker eten en een gezellig samenzijn in De Rustende Jager. Als het aan de organisatie ligt gaat dit weer gebeuren. De deelnemende verenigingen hebben er zin in. Plezier is een van de grootste drijfveren van het toernooi en ook verbinding met anderen.  Het gaat de verenigingen niet om winnen, maar om samen te werken en te laten zien dat bij de Vennepse verenigingen de sociale betrokkenheid groot is. Dat deze verder gaat dan hun eigen leden blijkt uit het goede doel waarvoor zij hun handen ineen slaan. 

Er zullen posters worden opgehangen bij de clubs en bij deelnemende sponsoren. Bij ieder toernooi is er één hoofdsponsor en er zijn meerdere kleine sponsoren, die dit mogelijk maken. Uiteraard is publiek van harte welkom bij alle wedstrijden. De aftrap is zaterdag 11 maart om 19.30 uur bij TC De Kikkers aan de Oosterdreef.