Afbeelding
KEES VAN DER VEER

Bereiken hoogste punt Kensington gevierd

24 februari 2023 om 15:12 Nieuwbouw

HOOFDDORP De bouw van Hyde Park is in volle gang. Vrijdagmiddag is het hoogste punt van het woonblok Kensington bereikt. Voor de gelegenheid werd woningbouwwethouder Jurgen Nobel rondgeleid op de bouwplaats door projectdirecteur van Hyde Park, Lars van Engelen. Het blok Kensington bestaat uit 233 appartementen en diverse bedrijfsruimtes op de begane grond.

De bouw is eind 2020 van start gegaan. De eerste woningen worden in september 2023 opgeleverd. Woningbouwwethouder Jurgen Nobel ziet dit als een mooie mijlpaal. “Een eerste hoogtepunt, van de 3800 woningen, die hier in Hyde Park komen. Wie de maquette in Hyde Park House bekijkt, ziet de ambitie en ziet ook hoe Hoofddorp verandert. Dit is echt een wijk die Hoofddorp op de kaart zet, op een hele positieve manier.”  

Hyde Park is een hypermoderne stadswijk met internationale allure. Diverse toparchitecten ontwerpen in Hyde Park de woonblokken, met appartementen in verschillende groottes en met prachtige buitenruimtes. Meer dan 8.000 nieuwe bewoners kunnen straks genieten van de prachtige architectuur, intieme pleintjes, brede boulevards met restaurants en hoogwaardige winkels.

Er komen appartementen voor elke portemonnee, van sociale huurwoningen en studentenwoningen tot luxueuze appartementen. De stedenbouwkundige opzet is van de hand van Winy Maas van het internationaal geroemde bureau MVRDV.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding