Afbeelding
Aangeleverd

Crowdfunding voor nieuw kippenhok kinderboerderij De Knuffelweide: ‘11.000 euro nodig’

23 februari 2023 om 16:19 Dieren

ZWANENBURG Kinderboerderij De Knuffelweide in Zwanenburg is een crowdfunding begonnen om geld bij elkaar te krijgen voor een nieuw kippenhok. Het huidige verouderde hok is nodig aan vervanging toe en wordt daarnaast aangevreten door de ratten, die het dorp en dus ook de kinderboerderij al een tijdje teisteren.

“Helaas kost vervanging van het hok heel veel geld, dat hebben wij niet liggen”, vertelt Ilma Joukes, die de crowdfunding begonnen is. Ze is één van de beheerders van de kinderboerderij en ziet dat het hok hoognodig aan vervanging toe is. “Door de aanhoudende vogelgriep zijn wij genoodzaakt onze kippen binnen te houden, maar dit hok is sterk verouderd.” 

Het verouderde kippenhok van De Knuffelweide. foto: Aangeleverd.

UPGRADE 

De kinderboerderij heeft het plan om het nieuwe hok ook meteen een diervriendelijke upgrade te geven. “In plaats van losse kleine kippenrennen willen we één grote binnen- en grote buitenren maken van 5 bij 7 meter, waar de dieren veel ruimte hebben om rond te kunnen scharrelen. Wij vinden het belangrijk dat de dieren ondanks dat ze binnen zitten wel hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen. Daarnaast willen we het hok zo maken dat de ratten geen kans meer krijgen bij de kippen te komen en natuurlijk zo onderhoudsvriendelijk mogelijk”, aldus Ilma. “Het bedrag is zo hoog, omdat de prijzen van materialen natuurlijk erg gestegen zijn. We hebben meerdere offertes opgevraagd en deze was de goedkoopste. Zij hebben daarnaast al eerder goede en degelijke hokken voor onze dieren gemaakt.”

Ze hoopt dat het geld voor het nieuwe hok snel bij elkaar is. “Hoe fijner de kippen het hebben hoe lekkerder de eitjes”, zo zegt ze. Deze zijn overigens ook te koop bij de kinderboerderij, zolang de voorraad strekt. De kinderboerderij belooft iedereen op de hoogte te houden van de ontwikkelingen via hun Facebookpagina.

DONEREN

Doneren kan via deze link (Go Fund Me) of door geld over te maken direct op de rekening van de Kinderboerderij via NL09 RABO 0345848446 op naam van stichting exploitatie kinderboerderijen Haarlemmermeer t.a.v Zwanenburg/kippenhok.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding