Ratjetoe

9 november 2021 om 09:32

EARLY BIRD Ook de komende jaren mag de Antoniusschool in Nieuw-Vennep zich een EarlyBird school blijven noemen. EarlyBird staat voor ‘Wereldwijze kinderen met meer en beter Engels’.


TONEEL Toneelvereniging Pankras geeft zaterdagavond 27 november een dubbele uitvoering buurthuis  Het eiland in Beinsdorp. Het gaat om de tragikomedie “Het gebroken licht van troost” en na de pauze het vrolijke stuk “Spoken bestaan niet. Kaarten kunnen worden besteld via eiland@maatvast.nl of 0252-515142.


STRAATROVERS De politie heeft twee 15-jarige jongens uit Hoofddorp aangehouden in een onderzoek naar meerdere straatroven in september in Bloemendaal en Haarlem. Hun slachtoffers werden mishandeld en bestolen.


CRASH Zondag 14 november is het precies 75 geleden dat Schiphol werd opgeschrikt door een ernstig ongeval. Die dag in 1946 lukte het de uit Londen afkomstige KLM Dakota PH wegens slecht weer niet om recht voor landingsbaan 23 te komen. Na twee mislukte pogingen ging het de derde keer helemaal mis. Het toestel kwam naast de baan terecht, crashte, en alle 26 inzittenden, waaronder de bekende schrijver Herman de Man, kwamen om het leven.


OVERSPELIG In een hotel in Haarlemmermeer heeft afgelopen week bijzonder tafereel plaatsgevonden. Een man had voor hem en zijn vriendin een hotelkamer geboekt. Toen ze gezellig bezig waren belde de vrouw van de man aan waarna een fel gevecht ontstond en de man dacht met enkele corrigerende tikken de orde te herstellen. Alle drie werden aangehouden en op het bureau kwamen de partijen in gesprek waarna de dames bijna als vriendinnen het bureau uitliepen met de gedeelde mening dat ze met de man niets meer te maken wilden hebben.


BAH Via whatsappfraude is een 75-jarige Venneper opgelicht voor 11.000 euro. extra pijnlijk en laf is dat het slachtoffer lijdt aan Alzheimer. Wijkagent Johan Dubbeldam liet zijn ongenoegen op Twitter blijken via de worden ’Bah, bah, bah’.


OVERLEDEN Florian de Clerck van de Olmenhorst is donderdag 4 november overleden. De markante inwoner van Haarlemmermeer wordt gezien als de grote aanjager achter het succes van de pluktuin.


ENERGIECADEAU Voor wie het lastig vindt een kerstcadeau te kiezen biedt de Energiebank Haarlemmermeer een cadeaubon voor een energiebespaarpakket, geïnstalleerd door energiecoaches bij mensen met een minimum inkomen. Denk aan ledlampen, radiatorfolie, een waterbesparende douchekop of een brievenbusborstel. Er zijn certificaten van 10, 20 en 50 euro. Meer informatie via welkom@energiebankhaarlemmermeer.nl of 023 20 40 187.

 

AFGESLOTEN De provincie voert komend weekeinde onderhoud uit aan de Waterwolftunnel. Die is daarom dicht van vrijdag 12 november 19.00 uur tot zaterdagochtend 13 november 06.00 uur en van zaterdagavond 13 november 19.00 uur tot zondagochtend 14 november 06.00 uur.