Het veld van de Pioniers ligt er abominabel bij.
Het veld van de Pioniers ligt er abominabel bij. Milco Numan

SCW is er klaar voor

RIJSENHOUT Augustus is begonnen, de spelers laten zich steeds meer op het sportcomplex zien, er wordt gewerkt aan de conditie, trainers hebben overleg, het veld wordt nog eens extra nagelopen en de supporters… die kijken vol verwachting naar de eerste wedstrijd uit. Dit zijn de eerste tekenen dat het weer gaat beginnen. De selectiespelers zullen zich deze week melden voor de eerste training.

Dit jaar is de start er één met een Corona uitdaging. Hoe kun je er voor zorgen dat een vereniging op een verantwoorde manier open kan gaan en open kan blijven? Deze vraag stellen we aan Peter van Veen, voorzitter SCW.

"Dit doen we met elkaar door aan de regels te houden en onze verantwoordelijkheid te nemen. Het ontvangen van grote groepen mensen op ons sportcomplex vergt in deze tijd een intensieve(re) voorbereiding. Het bestuur heeft met diverse commissies overleg gehad om zo tot een goed plan van aanpak te komen. We hopen corona buiten de deur te houden en dat kan met heldere regels en richtlijnen en vooral ons eigen gedrag," aldus van Veen. "Het zal best even wennen zijn en mensen zullen zich moeten aanpassen. Bij SCW geloven we dat mensen heel goed begrijpen dat we met elkaar zorgen voor een veilig complex en sportklimaat."

De voetbalclub uit Rijsenhout probeert alle bezoekers van te voren goed in te lichten over de getroffen maatregelen. Deze maatregelen zijn onder andere te vinden op hun website, op facebook en diverse groepsapps. "Leuk om te vermelden is dat een nog steeds groeiende groep supporters zich heeft verenigd in een supporters SCW appgroep. Wout Oor is daar de beheerder van en brengt tijdens de wedstrijden verslag uit en informeert de supporters wanneer nodig."

De bekende richtlijnen (1,5 meter, bij klachten thuisblijven) worden aangehouden, daarnaast wordt er nagedacht over het gebruik van de kleedkamers. Van Veen: "De kantine gaat open met duidelijke looproutes, leden en gasten kunnen daar een drankje bestellen en deze buiten consumeren. De zitplaatsen zijn buiten, de keuken blijft gesloten. Er worden alleen voorverpakte belegde broodjes verkocht. De bar sluit voorlopig om 18.00 uur. Als blijkt dat het bedachte concept werkt en de regels goed nageleefd worden, kunnen we uitbreiden naar een langere openingstijd."

SCW vraagt aan alle bezoekers met elkaar de richtlijnen te volgen en te handhaven. Zaterdag 8 augustus 14.00 uur speelt SCW 1 hun eerste wedstrijd tegen de Terrasvogels.