Huizen in Hoofddorp stijgen nog harder dan landelijk

HOOFDDORP De prijs van een gemiddelde woning in Hoofddorp is afgelopen jaar met 10 procent gestegen. Landelijk was dit de afgelopen twaalf maanden 7,7 procent. Ook steeg het aantal verkochte woningen. Een bestaande woning in de gemeente Haarlemmermeer kost nu gemiddeld 338 duizend euro. Dat is boven het landelijke gemiddelde van 313 duizend euro.

Dit blijkt uit de jongste cijfers uit NVM-onderzoek naar de Hoofddorpse woningmarkt die naar buiten zijn gebracht door gWoon Makelaars uit Haarlemmermeer, dat is opgezet door Samantha Kras-Tankink en Joost Beekman.


Redelijk goede coronacijfers

HAARLEMMERMEER De voorlopige piek wat betreft corona in Haarlemmermeer lag in de periode van 1 tot en met 14 april, toen er acht mensen overleden, twintig ziekenhuisopnames waren, en 86 besmettingen. Verder is Haarlemmermeer relatief redelijk gespaard in deze crisis. Die balans kan worden gesteld aan de vooravond van een mogelijk tweede golf.

Wie de RIVM-cijfers sinds de uitbraak van het coronavirus bekijkt, ziet dat Haarlemmermeer met 155.000 inwoners het goed heeft gedaan wat betreft overlijdensgevallen. Na de eerste corona-uitbraak in de tweede week van maart in zorgcentrum In het Zomerpark, zijn in totaal er tot nu toe 27 geregistreerde coronadoden. Dat is ongeveer evenveel als een gemeente als Alphen aan den Rijn (25) dat echter de helft minder inwoners telt. In Haarlem overleden 58 personen, terwijl de stad slechts ongeveer een derde aantal inwoners meer heeft.

Opvallend te zien is dat sinds 27 mei geen overlijdensgevallen als gevolg van corona bekend zijn, terwijl het aantal besmettingen langzaam weer opliep.