Jannie Zwart: 'Onderling hangt er een hele goede sfeer.'
Jannie Zwart: 'Onderling hangt er een hele goede sfeer.' pr

Lekker sporten in de buitenlucht

Deze week deelneemster Jannie Zwart aan het woord

HAARLEMMERMEER Het is een mooie dag. De zon schijnt, de vogels fluiten. Het is echt zomer. Jannie (69) heeft net heerlijk een uurtje gesport in het Haarlemmermeersebos met GezondOud. Wij hebben een afspraak met haar om te horen wat sporten met GezondOud nou zo prettig maakt.


[Wat maakt dat jij het sporten met GezondOud zo prettig vindt?

“Om te beginnen het feit dat we buiten sporten. Dit is voor mij de leukste manier van sporten. Elk seizoen heeft zijn eigen pracht en praal. Ik vind het echt iedere week een feestje om mijn sportschoenen aan te trekken en op pad te gaan. Daarnaast vind ik het heel prettig dat ik wordt begeleid door een professionele trainer die heel goed weet waar ze mee bezig is. Dit geeft mij een heel prettig gevoel”.


[Jullie sporten in een groep maar heeft iedereen dan hetzelfde niveau?

“Uiteraard is er best wat verschil in niveau, maar dat is helemaal geen probleem. De trainer weet hier heel goed mee om te gaan en iedereen op zijn eigen manier uit te dagen. Voor mij is het sporten in een groep juist wat mij zo aanspreekt. Onderling hangt er een hele goede sfeer. Ik doe ook wel eens mee bij de Toolenburger Plas of in het Groenendaalse Bos in Heemstede en eigenlijk voel ik me in alle groepen welkom. Overal tref ik wel iemand waarmee ik overeenkomstige interesses deel. En dat is mede te danken aan de trainers. Ze zijn professioneel, oprecht, geïnteresseerd en geven je altijd een warm en welkom gevoel.”


[Wordt er na afloop ook nog koffie gedronken met elkaar?

“Er wordt na afloop zeker nog even koffie gedronken met elkaar en daar blijft het niet altijd bij. Met de groep in Heemstede ga ik na de les van komende dinsdag gezellig lunchen bij de nabijgelegen horecagelegenheid. Lekker op het terras!


[Bij GezondOud kun je het hele jaar door sporten op de mooiste plekken in de natuur. Nieuwsgierig geworden? Je kunt altijd vrijblijvend een proefles bij ze volgen. Kijk op www.gezondoud.com of bel 06-53837045