Afbeelding
Frans Tol

Kapperspraat

Verwegbrengparkjes

Ook ik moest dus even plastic wegbrengen naar een zogenaamd brengparkje. Want ja, ook huize Perdaan doet steeds meer aan afvalscheiding. Mijn vrouw vindt dat dit prima valt te combineren met het uitlaten van de hond.


Parkje één, de dichtstbijzijnde, was een complete chaos. Blijkbaar was de container vol maar dat kon men er niet van weerhouden het meegebrachte te recyclen plastic toch maar gewoon achter te laten. Neer gesodemieterd op de grond of gewoon vastgebonden aan een belendend paaltje. Mooi toch? Je kan er maar van af zijn. Ik koos er echter voor om parkje twee, iets verderop, te bezoeken.


Ook hier een soortgelijk beeld met de toevoeging dat men het noodzakelijk vond een complete kinderwagen achter te laten bij het brengparkje. Want je weet maar nooit, er kan wel recyclebaar plastic aan zitten.


Inmiddels werd het wegbrengen van mijn tasje plastic wel een wandeling die niet zou misstaan als etappe tijdens de Nijmeegse vierdaagse.


Brengparkje drie bracht uitkomst. Zag er keurig uit en ruimte in de containers in overvloed. Conclusie zou dus kunnen zijn als er voldoende ruimte is, beland het afval bijna vanzelf in de daarvoor bedoelde container. Tegelijkertijd zou je natuurlijk ook de moeite kunnen nemen je afval weer mee naar huis te nemen. Of zoals ik, zoeken naar passende plastic huisvesting.


Op de terugweg passeer ik toevallig een speeltuintje voor de kleintjes in mijn wijk. Hier liggen waarschijnlijk rubber valtegels op de grond. Ik zeg waarschijnlijk want door het decimeters hoge onkruid was dat nauwelijks waarneembaar.

Wat ik maar wil zeggen is dat ik ruimte zie voor verbetering. Is het een idee om de voorzieningen die er zijn, die de gemeente zelf heeft ingericht, simpelweg te onderhouden? Ik weet niet hoor, of het kan. Mag het allicht vragen.


B. Perdaan, Hoofdweg 1308


Kijk voor alle columns 'Kapperspraat' op witteweekbladnieuw-vennep.nl