Afbeelding
Ria Meuleman

Jeugdland heeft parkeerplaats voor invaliden

Ria Meulenman

NIEUW-VENNEP Het was een klein feestje bij Jeugdland, dinsdag 14 juli. Die dag werd de nabijgelegen invalidenparkeerplaats officieel geopend door Femke Hoogweg van Jeugdland en vrijwilligster Carla Beenakker.


Hoogweg en Beenakker zijn er blij mee, dat de parkeerplaats er nu eindelijk is gekomen. Jeugdland kan eigenlijk alleen fietsend of lopend bereikt worden en daardoor is het terrein voor ouders of grootouders met een lichamelijke beperking moeizaam te bereiken. De afstand vanaf de parkeerplaats bij het Transferium is voor sommigen moeizaam of niet te overbruggen.

Beenakker: “Sinds de meivakantie vorig jaar ben ik ermee bezig geweest. Ik eiste toen als Koningin van Nieuw-Vennep een goede toegang tot Jeugdland. De aanleg is volkomen onverwacht gebeurd. Twee weken ervoor hoorden we nog van de gemeente, dat het niet doorging. Maar het is alleen maar fijn, dat het nu wel gebeurd is”. De parkeerplaats is aangelegd naast de speciale laad-en losplaats voor Jeugdland tussen de busbaan en de Componistenweg nabij de oversteek tussen de twee delen van de Venneperhout. Weliswaar dichterbij Jeugdland, maar het blijft voor sommigen lastig om de kinderen naar het terrein te kunnen brengen. “Het is jammer, dat het vanaf die plek nog zo’n eind lopen is. Wij blijven daarom hopen op een eigen parkeerplaats”.


STRUCTUREEL Eigenlijk loopt er alleen een voetpad naar Jeugdland. “De verdere inrichting van het park laat op zich wachten. Er zijn meerdere partijen, die daarover moeten beslissen: Staatsbosbeheer, Provincie en Gemeente Haarlemmermeer. Nicole Sjerp van Jeugdland zet zich in voor een parkeerplaats direct bij Jeugdland. “Gebiedsmanager Paul Heuberger is met Staatsbosbeheer bezig om een weg hier naar toe aan te leggen. Eigenlijk ligt er al een verhard pad, vanaf de Hoofdvaart naar Jeugdland, maar die is afgesloten met een slagboom en daar is een code voor nodig. Er zijn plannen om de vliegerweide verder te ontwikkelen, maar daar zijn ook geen parkeerplaatsen. Het is dus een structureel probleem”.

JUBILEUM Jeugdland Nieuw-Vennep bestaat dit jaar 10 jaar. In juli zou er een jubileumfeest zijn, maar vanwege Corona gaat dat niet door.

[Lees op witteweekbladnieuw-vennep.nl Premium: “Het heet hier wel Jeugdland”, zegt Beenakker, “maar het is hier voor jong en oud. Opa’s en oma’s komen hier graag.