De drempels in de Rodelindalaan voldoen volgens de bewoners niet.
De drempels in de Rodelindalaan voldoen volgens de bewoners niet. Google

Bewoners: 'plaats snelheidsremmers'

Bewoners Rodelindalaan: moet er eerst een kind worden aangereden?

NIEUW-VENNEP Bewoners van de Rodelindalaan in Nieuw-Vennep voelen zich in de maling genomen vanwege het verkeersbeleid van de gemeente. Ze wachten al maanden op verkeersremmende maatregelen omdat er in hun straat veel te hard zou worden gereden.


"De gemeente blijft maar zeggen dat er wat aan gedaan gaat worden. Maar er gebeurt voorlopig niets. Ik wil liever voorkomen dat er straks een kind onder een auto komt", zegt bewoner en vader Edwin Joore.

Hij trok eind april namens de straat aan de bel. "We attendeerden de gemeente er al een tijdje op dat veel te hard wordt gereden in de Rodelindalaan. Volgens de gemeente zijn de drempels goed, maar deze liggen halverwege en ze functioneren niet. Je kan er hard overheen. In februari is er een snelheidsbord opgehangen. Mensen schrokken. Er rijden veel auto's te hard. Het bord werd echter weer snel weggehaald en veel automobilisten rijden weer vol gas door de straat. Wat moeten we doen om de gemeente in actie te laten komen?"

De straat kreeg als antwoord dat de smiley in de derde week van juli op dezelfde locatie opgehangen zou worden, inclusief functie waarop boetebedragen worden aangegeven. Joore: "Dat vonden wij al heel lang duren. Juist in de zomer spelen veel kinderen op straat. Bovendien wilden wij liever een drempel in het begin, of een aantal bloembakken in de straat. Maar goed. Inmiddels is juli achter de rug en is er nog niets gebeurd. Het ging toch niet om juli 2021? Of ligt het aan corona? Eerlijk gezegd voel ik mij in de maling genomen, we hebben al zo vaak gevraagd om wat te doen aan de bizarre snelheden hier in de straat en vraag mij nu echt af wat er moet gebeuren om verkeersremmende maatregelen te nemen."