Melanie van der Stam nam vorig jaar juni het bedrijf over van haar ouders.
Melanie van der Stam nam vorig jaar juni het bedrijf over van haar ouders. Eigen foto

Slaapcomfort op maat

4 mei 2020 om 14:48

DFW maakt matrassen in elke afmeting

Frans Witteman

ZWANENBURG Dat goed slaapcomfort heel belangrijk is, daar weten ze bij De Fabriekswinkel Matrassen en Bedden al vier generaties lang alles van. Net zoals van goed advies. Uitgeslapen mensen kiezen voor DFW.


DFW. De Fabriekswinkel. Waar de klant kan kiezen uit zo’n 64 matrassen in allerlei soorten en maten en uit meer dan 1000 artikelen die met slapen te maken hebben en op voorraad zijn. Waar ze weten dat een goede nachtrust onontbeerlijk is om energiek aan een nieuwe dag te kunnen beginnen.


NACHTRUST De naam De Fabriekswinkel is destijds ontstaan doordat matrassen en bedden regelrecht vanaf de fabriek in de winkel verkocht werden. Geen tussenhandel dus en daardoor scherpe prijzen. Zo was het en zo is het nog steeds want nog immer vindt de productie van onder meer matrassen, boxsprings, schuimrubber, matrashoezen en zorgmatrashoezen in eigen beheer plaats. “We zitten er bij wijze van spreken met onze neus bovenop. Wij gaan voor kwaliteit. Een matras die past als een jas is de basis van een goede nachtrust”, zegt DFW-eigenaar Melanie van der Stam (26) die in juni vorig jaar het bedrijf van haar ouders overnam en naar eigen zeggen is opgegroeid tussen de matrassen. En dus weet waar ze over praat. “Ieder lichaam is anders en heeft zijn eigen eisen. Door goed te luisteren naar iemands persoonlijke wensen en voorkeuren kunnen wij advies geven over het matras dat het beste bij iemand past waarbij de hardheid én het materiaal van de matras een belangrijke factor is. Een matras moet garant staan voor een zo goed mogelijke nachtrust. Heel belangrijk als je je realiseert dat we ongeveer één derde van ons leven in bed liggen. Doordat wij de productie in eigen beheer hebben bieden wij de hoogste kwaliteit tegen de laagste prijs."


De matrassen van DFW worden in Nederland gefabriceerd. Het gebruikte schuimrubber is van topkwaliteit en Nederlands gecertificeerd. De matrassen en boxsprings worden snel geleverd door heel Nederland en België aan zowel particulieren als hotels, instellingen en vakantieverblijven. Het familiebedrijf dat na dertig jaar Haarlem in september vorig jaar op een uitstekend bereikbare locatie in Zwanenburg neerstreek, is gespecialiseerd in het maken van matrassen op maat. Rond, rechthoekig, driehoekig, voor elke boot, caravan of camper, in alle (onmogelijke) afmetingen kunnen ze worden geleverd.

Elk product heeft een specifieke eigenschap. Of het nu gaat om boxsprings, pocketvering, latex, topdekmatras, traagschuim, koudschuim of zorg/incontinentiematrassen, aan elke slaapwens kan DFW voldoen.

De Fabriekswinkel staat bekend om zijn scherpe prijzen. Daarnaast zijn in de showroom regelmatig restantpartijen te vinden die bij fabrikanten zijn opgekocht en tegen outletprijzen de deur uitgaan.

Het adres van De Fabriekswinkel is Weerenweg 8B (Bedrijventerrein De Weeren) in Zwanenburg.

T: (023) 533 9242

I: www.defabriekswinkel.nl.