Met een goed beleid valt er nog veel te juichen in de toekomst voor de meiden van VVC en van DIOS.
Met een goed beleid valt er nog veel te juichen in de toekomst voor de meiden van VVC en van DIOS. Sv DIOS

Moeten de meiden fuseren?

4 mei 2020 om 13:49

VVC en DIOS kunnen probleem samen oplossen

NIEUW-VENNEP Is het beter voor iedereen dat de meisjesafdelingen van DIOS en FCVVC fuseren? Binnen beide clubs zouden er ideeën in die richting zijn, maar officieel zijn er geen plannen. "Het lijkt me niets", zegt voorzitter Peter Damen van DIOS. "De term fusie ligt gevoelig", voegt collega Rob de Kleijn van VVC toe.


Het woord fusie wordt in de voetbalwereld vermeden als de pest. Ook in Nieuw-Vennep gaat niemand pleiten voor een samengaan van dorpsrivalen DIOS en VVC, zelfs voor iets gemoedelijks als het meidenvoetbal. DIOS heeft in deze tak zeven elftallen, VVC vijf. Samen zou er een levensvatbare afdeling ontstaan, die twijfelaars over de streep kan trekken, waardoor verdere groei mogelijk wordt, met wellicht kans op een zuigende werking in de regio.

Bronnen willen alleen anoniem geciteerd worden. "Er zijn op laag niveau gesprekken gaande om tot verregaande samenwerking te komen. Ik ben ook benaderd. Dat komt omdat beide clubs problemen hebben op het gebied van ledenwerving. Het zou fantastisch zijn om samen te voetballen. Ik vind dat dit op bestuurlijk niveau moet worden opgepakt. Ik ga mijn vingers er in elk geval niet aan branden," laat een clubman van een van beide verenigingen weten.

Een andere bron zegt onomwonden: "We zouden moeten fuseren. Zo maak je de basis breder en kan je meer prestatievoetbal bieden. Het niveauverschil tussen de diverse leeftijdsgroepen op de clubs is behoorlijk groot. De ene lichting is veel beter dan de andere. Voor de continuïteit van beide verenigingen zou het veel beter zijn samen te werken. Wat betreft spelers voorzie ik geen probemen. Ze kennen elkaar vaak toch al via school."

[Lees op Witte Weekblad Premium de meningen van de voorzitters. Peter Damen van DIOS heeft nog niets gehoord van een plan voor samenwerking, maar is best bereid VVC te helpen. Rob de Kleijn, de voorzitter van VVC vindt het teveel gezegd dat er sprake is van 'verregaande samenwerking. "Maar we zijn met de overschrijvingsperiode in zicht druk bezig met het werven van meiden. "